EÜ 23 üncü Üniversiade'ye yürüyor

Haber Giriş : 10 Mart 2005 11:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ege Üniversitesi'nde oluşturulan Universiade Gönüllü İletişim Bürosu Sorumlusu Burcu Günay, "Üniversitemizden üç binden fazla gönüllü katılımcımız var. Bu da üniversitemizin duyarlılığını ve başarısını gösteriyor" dedi.

İzmir, 11-21 Ağustos 2005 tarihleri arasında yapılacak olan 23. Universiade 2005'e hazırlanıyor. Bu hazırlık sürecinde Ege Üniversitesi'nde de Olimpiyat Komitesi Gönüllü İletişim Merkezi bünyesinde Universiade Gönüllü İletişim Bürosu oluşturuldu. Eylül 2004'te kurulan Gönüllü İletişim Bürosu'nun öğrencilere Universiade'ın ne olduğunu anlatmak, bilgi vermek, gönüllü katılımcı toplamak ve gönüllü kayıtlarını yapılması amaçlarını taşıdığını söyleyen Burcu Günay, "Şu an 3 bini Ege Üniversitesi'nden olmak üzere toplam 12 binden fazla gönüllü katılımcımız var. Fakat daha fazla ilgi bekliyoruz. Gönüllü sayısını arttırmamız gerekiyor" diye konuştu.

Gönüllü katılımcı olmak için 18 yaşını aşmış olmak, başlangıç düzeyinde yabancı dil biliyor olmak, gönüllü çalışmaya yatkın, iletişim becerisi güçlü olmak gibi şartlar gerekiyor. Gönüllüler fotoğraf/video çekimi, oyun sahaları spor kayıt ölçümü, bilet kontrol, kültürel etkinlik, sağlık, güvenlik, ofis destek, malzeme takip, muhasebe/finansman, halkla ilişkiler, dış ilişkiler, elektrik, mekanik, ataşe/mütercim/tercüman, oyun sahaları ışıklı panolar gibi görevlerde yer alacaklar. Başvurular Mayıs ayına kadar devam edecek.

GÖNÜLLÜLER SİGORTALANACAK

Gönüllü katılımcıların moralini yüksek tutmak ve motive etmek amacıyla çeşitli sosyal etkinliklerin düzenlendiğini söyleyen Günay, "Düzenlediğimiz bu sosyal etkinlikler ücretsiz olup sadece gönüllüleri kapsamaktadır. Onların ilgileri, motivasyonları bizim için çok önemli. Bunun dışında gönüllü katılımcılarımızın ulaşım, yiyecek-içecek ihtiyaçları bizim tarafımızdan karşılanacak. Görevleri sırasında giyecekleri formalar kendilerine hediye edilecek. Ayrıca sağlık sigortası kapsamında olacaklar" dedi.

Universiade'ın dünyaya kendimizi tanıtmak için iyi bir şans olduğun belirten Günay, "Türk misafirperverliğini tanıtmak için Universiade bize çok iyi bir fırsat sağlıyor. Burada medyanın desteğine ihtiyacımız var. Halkında Universiade'ı tanıması için medyaya görev düşüyor. Medya ile işbirliği içinde olarak bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmeliyiz" şeklinde konuştu.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber