ÖYSM'de 2. arama... Savcıdan KPSS açıklaması/ Video

Haber Giriş : 15 Eylül 2010 14:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

KPSS iddialarıyla ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan, ÖSYM'nin Bilkent'teki binasında devam eden inceleme ile ilgili olarak, ?Ne kadar sürer, ne şekilde sürer, geniş çaplı bir soruşturma olduğu için bir takvim vermemiz de mümkün değil? dedi.

KPSS iddialarıyla ilgili soruşturma kapsamında ÖSYM'nin Bilkent'teki binasında yapılan inceleme devam ediyor.

İncelemeleri yürüten Cumhuriyet Savcısı Sakınan, ÖSYM binasından ayrılarak, YÖK Denetleme Kurulu Başkanı Mustafa Solak ile görüştü. Yaklaşık yarım saat YÖK'te kalan Sakınan ÖSYM binasına girerken gazetecilere açıklama yaptı.


Sakınan, savcılık soruşturmasının gizli olduğunu belirterek, soruşturma içeriğine yönelik bilgi vermesinin mümkün olmadığını söyledi. Sakınan, ?Kamuoyunun şunu bilmesini isteriz, yetkimiz ve bilgimiz dahilinde geniş çaplı bir incelme yapıyoruz? dedi.

Bir gazetecinin böcek araması yapıldığı yönünde bilgiler olduğunu söylemesi üzerine, Savcı Sakınan, geniş çaplı bir inceleme yaptıklarını tekrarladı.

İncelemenin matbaada yoğunlaştığının ifade edilmesi üzerine Sakınan, ?Detay vermeyeyim? dedi.

Sakınan, incelemenin ne kadar süreciğine ilişkin soruya da, şu yanıtı verdi:

?Sınavın iptali veya sınavların yapılmasına ilişkin yetki savcılıkta değil. Bu idari bir işlem. Dolayısıyla ondan takdir bize ait değil. Biz savcılık soruşturması yapıyoruz. Suç veya suçun faillerini arıyoruz. Dolayısıyla bu ne kadar sürer, ne şekilde sürer, geniş çaplı bir soruşturma olduğu için bir takvim vermemiz de mümkün değil.?

Öte yandan, Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerin, ÖSYM binasında daha önce yaptıkları aramalar sırasında binada bulunan bazı bilgisayarların imajlarının kopyalamasına yönelik çalışmalarına devam ettikleri bildirildi.


ÖSYM'DEKİ İNCELEMEYE ARA VERİLDİ

KPSS iddialarıyla ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan'ın ÖSYM'nin Bilkent'teki binasında yaptığı incelemeye yarın devam edilmek üzere ara verildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli polis memurlarıyla yaptığı incelemeye ara veren savcı Sakınan, ÖSYM'nin binasından ayrıldı.

Sabah ÖSYM'nin binasına giden savcı Sakınan, ilk olarak ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan'la görüşmüştü. Sakınan, ÖSYM'de görevli bazı kişilerin de sınav sorularının hazırlanması, basımı ve dağıtımıyla ilgili olarak bilgisine başvurmuştu.


ARAMA YAPILIYOR

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)'nda soruların çalındığı ve kopya iddiası üzerine başlatılan soruşturma çerçevesinde Ankara polisi, ÖSYM Başkanlığı'nda tekrar arama başlattı. Sabah saatlerinde başlayan aramalar halen sürüyor. Yaklaşık 100 polisle arama yapıldığı belirtildi.

SAVCI ÖSYM'DE İNCELEME YAPIYOR

KPSS iddialarıyla ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan, incelemelerde bulunmak ve yetkililerden bilgi almak için ÖSYM'nin Bilkent'teki binasına gitti.


Savcı Sakınan, sabah saatlerinde, Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli polis memurlarıyla ÖSYM'nin binasına geldi.

Savcı Sakınan, burada ilk olarak ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan ile görüşerek bilgi aldı.

ÖSYM'de görevli bazı kişilerden de sınav sorularının hazırlanması, basımı ve dağıtımına ilişkin teknik bilgiler almaya başlayan Sakınan'ın, polis memurlarıyla birlikte yaptığı inceleme devam ediyor.

ÖSYM'DE BAŞLATILAN İKİNCİ ARAMA DEVAM EDİYOR

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)'nda soruların çalındığı ve kopya iddiası üzerine başlatılan soruşturma çerçevesinde Ankara polisi, ÖSYM Başkanlığı'nda tekrar arama başlattı. Soruşturma kapsamında ÖSYM binasında 10 gün önce arama yapılmıştı. Sabah saatlerinde polisle ÖSYM binasına gelen savcı Şadan Sakınan tarafından başlatılan ikinci arama devam ediyor.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)'de bu sabah kopya iddialarıyla ilgili ikinci kez arama başlatıldı. Savcı Şadan Sakınan sabah saatlerinde Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleriyle birlikte ÖSYM binasına geldi. Savcı Sakınan'ın, ÖSYM'de görevli bazı kişilerden de sınav sorularının hazırlanması, basımı ve dağıtımına ilişkin teknik bilgiler almaya başladığı öğrenildi

ÖSYM'deki inceleme devam ediyor. Önceki aramaların aksine bu incelemede çok sayıda polis ekibinin görev alması ve polis ekiplerinin ÖSYM'nin girişinde önlem alması dikkat çekti.

ÖSYM'deki soruşturmayı yürüten savcı YÖK başkanı ile görüştü

KPSS'de kopya iddialarıyla ilgili ÖSYM'de yapılan inceleme devam ediyor.

Soruşturmayı yürüten Savcı Şadan Sakınan, yaklaşık yarım saat önce YÖK'e geçti. Sakınan'ın, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan ve Denetleme Kurulu üyeleriyle görüştüğü öğrenildi.

CİHAN - AA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber