17 Eylül 2010'dan önemli hündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2010 09:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 23-30 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek Birleşmiş Milletler (BM) 65. Genel Kurul görüşmelerine katılmak üzere İstanbul'dan New York'a hareket edecek. (15.15)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, idam edilişlerinin yıldönümünde merhum Adnan Menderes, Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu ile Turgut Özal'ın İstanbul'daki anıt mezarlarını ziyaret edecek. (11.00)

27 Mayısçılar, Cumhuriyetin adını da değiştirmiş (Özel)

27 Mayıs darbesinde, halkın meşru oyları ile seçilen DP'yi iktidardan uzaklaştıran ve bir başbakan ile iki bakanı idam eden cuntacıların Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin adını da değiştirdiği ortaya çıktı. Darbenin ardından İkinci Cumhuriyet'i ilan eden cuntacıların bu uygulaması devletin resmi belgelerine de yansımış. Darbenin ardından kurulan Milli Birlik Konseyi ve ardından gelen 2 sivil hükümet döneminde Meclis'te alınan karar ve kararnameler 2. Cumhuriyet adına çıkarılmış.

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'a Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'ne konuk olacak. Yılmaz, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, yönetim kurulu üyeleri ve ihracatçı birliklerinin başkanlarının kurlar ve faizler hakkındaki sıkıntı ve beklentilerini dinleyecek. (10.00)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın ev sahipliğinde, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve AB Genel Sekreteri Büyükelçi Volkan Bozkır'ın katılımıyla 22. Reform İzleme Grubu toplantısı Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde yapılacak. Toplantının ardından basın açıklaması yapılacak. (14.30/17.30)

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Fatih Üniversitesi'nin 2010-2011 akademik yılının açılış törenine katılacak. (10.00)

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, 'Ahilik Haftası' kutlamaları çerçevesinde çekilen tanıtım filminin Ankara Kalesi Atpazarı Sokağı'ndaki setini ziyaret edecek. (10.30)

CHP Disiplin Kurulu, evetçi belediye başkanı ve başörtülüleri rahibeye benzeten Avcılar Belediye Başkanı'nın durumunu görüşmek üzere genel merkezde toplanacak. (11.00)

Bosna Hersek'in Ankara büyükelçisi Dragoljub Ljepoja, Bursa Valisi Şahabettin Harput'u makamında ziyaret edecek. (15.00)

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Heidemaria Gürer'i parti genel merkezinde kabul edecek. (11.00)

Endüstriyel Fırıncılar Birliği, Aktif Metropolitan Oteli 'nde ekmek ve unlu mamullerle ilgili güncel meseleler hakkında basın toplantısı yapacak.(14.30)

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart TBMM'de basın toplantısı düzenleyecek. düzenleyecekler. (11.00)

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde basın toplantısı düzenleyecek. (14.00)

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Antalya'da Döşemaltı'nda kaymakamlık ve belediyeye ziyarette bulunacak. TBMM Başkanı daha sonra Dünya Halter Şampiyonası bayanlar karşılaşmasını izleyecek. (11.30/12.00/20.00)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Brüksel'deki temaslarını tamamlayarak yurda dönecek. (13.00)

İskoçya'ya gelen Papa 16.Benediktus, Londra ziyaretine bugün başlıyor.

SPOR

Vefat eden Türkiye Futbol Federasyonu'nun eski başkanı Halim Çorbalı Marmaris Armutalan'da toprağa verilecek. (13.00)

Beşiktaş Kulübü'nde Başkan Yıldırım Demirören ile Genel Sekreter Fahrettin Curoğlu, Asbaşkan Ertunç Soğancıoğlu ile Doğan Online Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner'in de katılacağı bir sponsorluk anlaşması imzalanacak. (14.00)

Galatasaray Futbol Takımı, yarın Bucaspor ile oynayacağı maç için İzmir'e gidecek. (15.00)

Antalya'da başlayan Dünya Halter Şampiyonası'nda bugün 48 kiloda yarışacak olan Nurcan Taylan ve Sibel Özkan podyuma çıkacak.

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftası Trabzonspor-Manisaspor karşılaşmasıyla başlıyor. (20.00)

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Özlüce tesislerinde basın toplantısı düzenleyecek. (12.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber