PKK, % 58'lik destekle oluşan olumlu havayı kanlı eylemlerle sabote edecek

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 18 Eylül 2010 08:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Terör örgütü PKK'nın referandum sonrası hain planı deşifre oldu. İstihbarat birimleri, Anayasa değişiklik paketi için 'boykot' emri veren PKK'nın yüzde 58'lik destekle oluşan olumlu havayı kanlı eylemlerle sabote edeceğini belirledi.

PKK, 3 Ocak 2008'de Diyarbakır'da gerçekleştirdiği bombalı saldırı gibi öğrencilerin de etkileneceği planlar yaptı. Buna göre referandumda 'evet' çıkmasının ardından bölgede katılımın yüksek olduğu yerlerde eylemler yapılacak. Böylece referandum sonrası oluşan olumlu hava dağıtılacak. Eylemin güvenlik nedeni ile gerçekleştirilememesi durumunda ise bölge farkı gözetilmeyecek. İstihbarat birimlerinin dinlemelerine takılan ve ra-porlaştırılan PKK planlarının 'acil önemli' ibaresi ile MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğüne sunulduğu öğrenildi.

Raporda Hakkâri'de el bombaları ve C4 plastik patlayıcılarla yakalanan PKK'lıM.E'nin referandum sonrası PKK'nın planladığı eylemlere yönelik verdiği kritik bilgiler yer aldı. M.E'nin verdiği istihbarat arasında büyükşehirlere zaman ayarlı bomba kurulması da bulunuyor. Güvenlik güçleri uyarıldı Güvenlik güçleri, 1 hafta içinde acil güvenlik planı hazırladı. Rapor doğrultusunda devlet zirvesinden belirlenen 10 kritik noktada özel harekât birliklerinin 'üst düzey faal' olması talimatı verildi. İstihbarat bi rimleri PKK'nın büyükşehirlere karşı yapması beklenen bombalı eylemlerine karşı dikkatli olması istendi.

İŞTE KANLI KONUŞMA

X1: Başkan Bu Diyarbakır'da bizim şeye gerek kalmadı. Silav ve Perviz zaten gitmediler, gerek yok dedi.

X2: Anladık ta bu eylem günü geliyor. Önemli olan 20'sinde de bir şey yapmak. Yani başkanın planı önemli, bu planı işletin diyorlar.

X2: Bu bizim Diyarbakırlı'nın kini çok tuttu. Öyle bir şey lazım. Fazla büyük olmadan. Onu söylediler. Araba olayı gibi.

X1: Yer belli değil herhal. Ama bu bizim Urfalı'yla An-tepli dediler yapacak diye. Burada bu herifin mitingine gidenler çok. (Başbakan'ı kastediyor.)

X2: Yok şimdilik o öncelik değil bu iş sonuçlandı bundan sonrası için eylem dediler. Cevap olarak da algılanır.

MUHTARA REFERANDUM TEHDİDİ

BDP boykotuna PKK'nın tehditle destek verdiği ortaya çıktı. Güvenlik güçleri, bir muhtarın Kanireş kampından arayan bir terörist tarafından tehdit edildiğini belirledi. İşte o görüşme:

Terörist: Kanireş'ten arıyorum adım Şerif.

Muhtar: Başım üstüne, buyur.

Terörist: Kimse yakmasın kendini, düşmana yardım etmeyin. Bir kişi sandığa giderse seni biliriz.

Muhtar: Ben kimseye diyemem, ancak sen söylersin.

Terörist: Hayır o köyün muhtarı sensin, sorumlu sensin. Milleti sandığa gitmeye teşvik ediyormuşsun, yapma yanlıştır bu işler.

Muhtar: Vallahi yalan söylüyorlar.

Terörist: İnşallah yalandır, yapmayın yahu bin defa söyledik size.

Muhtar: Tamam gözüm üstüne.

Gökhan ÖZDAĞ/ANKARA- BUGÜN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber