Dayakçı koca tazminatı ödeyecek

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Eylül 2010 21:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

İZMİR İl Genel Meclisi üyesi CHP'li Ahmet Uğurlu, açılan boşanma davasında eşi Figen Uğurlu'yu alkol alıp dövdüğü iddiasıyla, iki yıl önce eşine aylık 800 lira nafaka ve 180 bin lira tazminat ödemeye mahkum oldu. Yargıtay, yerel mahkemenin kararını onadı. Ahmet Uğurlu'nun avukatı Yargıtay Genel Kurulu'na başvurup ?karar düzeltme' talebinde bulundu.

İl Genel Meclisi üyesi ve İzmir Toplu Taşımacılık ve Servis Hizmetleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Uğurlu'nun 13 yıllık eşi Figen Uğurlu, eşinin alkol alıp kendisini dövdüğünü iddia ederek boşanma davası açtı. Figen Uğurlu avukatı aracılığıyla verdiği dava dilekçesinde; eşinin aşırı kıskanç bir yapıya sahip olduğunu, bu nedenle de özellikle alkol alıp eve geldiğinde kendisini dövdüğünü iddia etti. Eşinin en son kendisini döverken ailesini de telefonla arayarak, ?Kızınızın çığlıklarını duyuyor musunuz? Öldüreyim mi kızınızı?? dediğini öne süren Figen Uğurlu, ayrıca kocasının kendisini her dövdüğünde, ?Sana çocuğunu göstermem? diyerek tehdit ettiğini de ileri sürdü.

Avukatı Fatih Sadıkay'ın hazırladığı dava dilekçesinde, eşinin aile kurumuna ve çocuğuna gerekli özeni göstermediğini ileri süren Figen Uğurlu, mahkemeden kocasının mal varlığına tedbir konulmasını talep etti. Uğurlu, eşinin birden fazla şirketin ortağı, 50'nin üzerinde aracın ve iki ayrı gayrimenkulun sahibi olduğunu kaydetti. Yıllarca çalışmasına izin verilmediği için ev kadını olarak yaşamaya zorlandığını ifade eden Figen Uğurlu, eşinin yüksek miktardaki mal varlığına, dolaylı olarak katkıda bulunduğu gerekçesiyle 1 milyon TL maddi, hakaret, sadakatsizlik, tehdit ve şiddet gerekçesiyle de 1 milyon TL manevi manevi tazminat ödemesini istedi, ayrıca aylık 3 bin TL nafaka bağlanmasını talep etti.

Avukatı Ahmet Çorum aracılığıyla davaya cevap dilekçesi veren ve gelirinin sadece İl Genel Meclisi üyeliğinden aldığı aylık olduğunu iddia eden Ahmet Uğurlu ise eşi Figen Uğurlu'yu dövmediğini, onun kendisine karşı ilgisiz kaldığını iddia ederek 1 milyon TL manevi tazminat istedi.

İzmir 1'inci Aile Mahkemesi'ndeki dava iki yıl önce sonuçlandı. Hakim, Ahmet Uğurlu'yu kusurlu bularak eşi Figen Ugurlu'ya 100 bin TL maddi, 80 bin TL manevi olmak üzere 180 bin TL tazminat ödemeye mahkum etti. Uğurlu çiftinin boşanmasına ve çocuğun velayetinin babaya verilmesine karar veren hakim, ayrıca Figen Uğurlu'ya aylık 800 TL nafaka bağladı.

Hakim, 2 milyon TL tazminat isteyerek boşanma davası açan Figen Uğurlu'yu ilgisiz kadın olmakla suçlayan ve bu nedenle 1 milyon TL tazminat ödemesini isteyen Ahmet Uğurlu'nun talebini ise yerinde görmeyip reddetti.

Ahmet Uğurlu'nun avukatı Ahmet Çorum, kararı temyiz etti. Dosyayı inceleyen Yargıtay Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin verdiği kararı aynen onadı. Avukat Ahmet Çorum, son olarak Yargıtay Genel Kurulu'na başvurup, ?karar düzeltme' talebinde bulundu.

Ahmet Uğurlu'nun, eşine yasal faiziyle birlikte yaklaşık 250 bin lira tazminat ödeyeceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber