Yarımağan neden hala yönetici olarak duruyor?

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 20 Eylül 2010 08:37, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Önce istifa sonra sınav

ÖSYM'nin kurucusu rahmetli Prof. Dr. Altan Günalp'tir. Eğitim muhabirliğim sırasında tanıdığım Günalp, 1974 yılında ÖSYM'nin temellerini atarken Türkiye'ye çok önemli bir miras bıraktı.

Bu sistem sayesinde üniversite kapılarındaki torpil, rüşvet şantaj iddiaları neredeyse sıfırlandı. Bu ideal yapı, memur alımlarına da model oluşturdu. KPSS gerçeği böyle doğdu.

Ne yazık ki, 1974'da Günalp hocanın yanında yer alan genç akademisyen Ahmet Ünal Yarımağan, 20 yıl sonra 2004 yılında YÖK Başkanı Erdoğan Teziç tarafından atanınca büyü bozuldu. Oysa sistemin içindeydi ve işleyişi çok biliyordu.

İyi bir teknisyendi ama maalesef iyi bir

lider yönetici olamadı. Yarımağan'ın görevde olduğu 6 yıl, sınav tarihi açısından kötürümdür.

Bugün ÖSYM, Türkiye'nin en itibarsız kurumudur. İşin kötü tarafı, binlerce öğrenci ve memur adayının kaderi bu kuruma bağlıdır. Hazindir, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, 279 bin öğretmen adayının KPSS Eğitim Bilimleri sınavına yeniden gireceğini açıkladı. Kopya skandalının faturası adaylara çıktı, kurunun yanında yaş da yandı.

Bu rezaletin birinci derecede sorumlusu Yarımağan ise hala ÖSYM Başkanı olarak koltuğunda oturmaya devam ediyor. Görevden alma yetkisine sahip YÖK Başkanı ise pişkin pişkin açıklamalar ya

pıyor. Gariptir, siyasi sorumlu olarak hükümet ve atama yetkisini elinde bulunduran Çankaya da seyirci vaziyette.

Sorumlu bir vatandaş olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan'a buradan sesleniyorum: Erdoğan Teziç keşfi Ahmet Ünal Yarımağan skandalını sonlandırmadan, daha açık ifadeyle istifa ettirmeden veya görevden almadan bu yeni sınavı yaptırmayın.

Artık bu saatten sonra yeni sınavların günahı, vebali size aittir. Bu gençlerin umutlarıyla oynamaya hiç kimsenin hakkı yoktur.

Ya adam gibi sınav yaparlar ya çekip giderler.

Şamil Tayyar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber