Okula gitmek için mıcır tesisini geçmek zorunda kalıyorlar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2010 13:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Rize'de bu yıl eğitime başlanan Türk Telekom Güzel Sanatlar ve Spor Lisesine öğrencileri, yol olmadığı için okula mıcır tesisinden geçerek gitmek zorunda kalıyorlar.

Okulda velilerle birlikte toplantı yapan ve okul yolunun mıcır tesisinden geçmesini değerlendiren Okul Aile Birliği Başkanı Musa Özçelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl yapılması planlanan okul açılışının yol sorunu nedeniyle bu yıla ertelendiğini, ancak sorunun yine çözülemediğini söyledi.

Okulun yol sorununun çözülmesi için defalarca ilgililere başvurduklarını ifade eden Özçelik, ''Bina güzel, fakat yolu güzel değil. Çocuklarımız okullarına mıcır tesisinden geçerek gidebiliyor. Dolayısıyla tehlikelerle karşı karşıya kalıyorlar. Bir çocuğumuzun başına bir şey gelirse yapılan tüm bu güzelliklerin hiçbir anlamı kalmaz'' dedi.

Okula başka bir yerden yol getirilmesi için girişimlerde bulunduklarını, ancak diğer yolun geçeceği arazinin şahıs malı olmasından dolayı bunun da gerçekleşmediğini belirten Özçelik, ''Mıcır tesisinde pek çok iş makinesi çalışıyor. Biz çocuklarımızın okullarına bu yoldan gidip gelmelerini istemiyoruz. Bir an önce sorunun çözülmesini bekliyoruz'' diye konuştu.

Diğer veliler de okul binasının güzel bir şekilde yapıldığı halde yolunun yapılmamasını anlayamadıklarını belirterek, ''Bu kadar güzel iş yapıldı. Çocuklarımız 2 yıldır geçici okulda yaşamanın zorluğunu yaşadı. Şimdi de bu sorun var. Yapılan Karadeniz fıkralarına benziyor. Yolda iş makineleri çalışıyor. Yol şu an bile çamurlu. Kış mevsiminde su çukurları ve çamur daha da artacak'' dediler.

İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik ise, yolun İl Özel İdaresi tarafından yapılması gerektiğini kaydederek, ''Ayrıca yurt binası ve spor salonu yapılması da gerekiyor. Okul binasının yanındaki arsaya yurt ve spor salonunu yapılmasını ve yol sorununun çözülmesi için girişimlerde bulunduk. Ama hala yapılmadı. Bu konudaki sorunu çözmek için çalışmamızı sürdürüyoruz'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber