Türk Eğitim Sen: KPSS skandalı kime giderse gitsin gereği yapılmalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Eylül 2010 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim Sen, Zaman gazetesinde yer alan bu haberle ilgili olarak bir açıklama yaptı.

Açıklamada habere konu kopya çetesinin uzun süredir dinlendiği, yıllardır sınavlarda teknoloji de kullanılarak, kopya olayları yaşandığı ve bunun gün yüzüne çıkarılmasının sevindirici olduğu belirtildi. Bu olayın sendikanın belgelediği KPSS skandalından farklı olduğunu belirten Türk Eğitim Sen "Ortaya çıkarılan hırsızlık, daha organize bir iştir, KPSS sorularının sınav tarihinden önce dışarı sızdırılması şeklinde vuku bulmuştur ve 5-10 bin kişi kopya çekmiştir. KPSS sorularının sızdırılmasıyla da belli bir menfaat grubuna avantaj sağlanmıştır." dedi.

KPSS'de hırsızlığın siyaseti ve ideolojisinin olmayacağının vurgulandığı açıklamada "Her kim hırsızlık yapıyorsa ahlaksızdır, namussuzdur. Bunu KPSS hırsızlığını ortaya koyan Türk Eğitim-Sen ile ilişkilendirmeye çalışmak da bir o kadar ahlaksızlıktır. Her nedense Türk Eğitim-Sen'in KPSS hırsızlığını belgeleriyle açıklaması birtakım çevreleri rahatsız etmiş ve sendikamız ile genel bakanımız belli bir gruba ait basın tarafından hedef haline getirilmeye çalışılmıştır. Olayı mecrasından çıkarmaya çalışan bu güruh, neredeyse ?KPSS sorularını İsmail Koncuk sızdırdı? diyecektir. Böyle bir haksızlığı, hırsızlığı, pisliği ortaya çıkardığımız için takdir göreceğimize, belli gruplar tarafından hedef tahtası yapılmaya çalışılmamız manidardır." denildi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, hayatı boyunca doğruluğu, dürüstlüğü ilke edindiğini belirterek "Türk Eğitim-Sen, KPSS konusunda iddialıdır. Türk Eğitim-Sen KPSS hırsızlığının arkasından kimlerin çıkacağından asla bir kaygı, korku duymadan, ilk gün ortaya koyduğu talebi bugün de tekrar etmektedir. Bu hırsızlığın arkasındaki ana aktörler mutlaka ortaya çıkarılmalıdır. Sonu neye, kime dayanırsa dayansın tüm hırsızlar, ahlaksızlar ve çocuklarımızın geleceğini çalanlar ortaya çıkarılmalıdır. Gazetede yazıldığı üzere, bizim üyemiz olan bir kişinin bu kopya olayına karıştığı yargı kararıyla tescil edilirse, üyelikten atılacaktır. ?Benim hırsızım? iyidir anlayışı bizim bugün de, yarın da asla kabul etmeyeceğimiz bir anlayıştır. Sendikamıza saldıran malum çevreleri de aynı ahlaki çizgiye davet ediyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber