Kamu-Sen hükümetten görüşme istedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2010 10:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'ya mektup göndererek, kanunun gereklerinin yerine getirilmesini ve Uzlaştırma Kurulunun kararlarını görüşmek üzere, toplu görüşmenin taraflarının bir an önce toplantıya çağrılması için gereğinin yapılmasını istedi.

Kamu-Sen'den yapılan yazılı açıklamaya göre, mektubunda toplu görüşmelerin 15-30 Ağustos 2010 tarihleri arasında gerçekleştirildiğini anımsatan Akyıldız, ''tam bir uzlaşma sağlanamayan'' görüşmelerin ardından Kamu-Sen'in konuyu Uzlaştırma Kuruluna taşımayı tercih ettiğini anımsattı.

Uzlaştırma Kurulunun da başvuru üzerine 4 Eylül günü toplandığını ve aynı gün oy birliği ile verdiği kararda, Hükümetin kamu görevlilerinin maaşlarına yapılacak artış ve ek ödeme ile ilgili olarak yapmayı kabul ettiği düzenleme teklifine ek olarak, tüm kamu görevlilerinin maaşlarına, emeklilik haklarına, emekli, dul ve yetimlere yansıyacak şekilde taban aylığına 2011 yılının ilk altı ayı için aylık 16 TL, ikinci altı aylık dilimi için 22 TL olmak üzere toplamda 38 TL'lik ek zam yapılmasını önerdiğine işaret eden Akyıldız, şunlar kaydetti:

''Uzlaştırma Kurulunun kararını açıklamasının üzerinden yaklaşık üç hafta geçmiş olmasına rağmen; Konfederasyonumuza kurul kararları ile ilgili bir toplantı çağrısı gelmemiştir. Bundan önce uzlaşmazlıkla sonuçlanan 6 toplu görüşme sonrasında, Uzlaştırma Kurulu kararlarını görüşmek üzere Toplu Görüşme Heyeti yeniden bir araya gelmiş ve durum bir tutanakla Bakanlar Kuruluna sunulmuştur.

Nitekim, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'nun 35. maddesinde de '...Uzlaştırma Kurulu kararlarına tarafların katılması durumunda, bu karar mutabakat metni olarak Bakanlar Kuruluna sunulur. Tarafların Uzlaştırma Kurulu kararına katılmaması durumunda anlaşma ve anlaşmazlık konularının tümü taraflarca imzalanan bir tutanakla belirtilerek Bakanlar Kuruluna sunulur' denmektedir. Dolayısıyla Uzlaştırma Kurulu kararını görüşmek üzere bir toplantı daha yapılması ve anlaşılan ve anlaşılamayan konuların tutanağa bağlanması kanun gereğidir. Bu konudaki 06.09.2010 tarih ve 389 sayılı çağrımıza bugüne kadar herhangi bir cevap da alınamamıştır.

Bu nedenle kanunun gereklerinin yerine getirilmesini ve Uzlaştırma Kurulunun kararlarını görüşmek üzere, toplu görüşmenin taraflarının bir an önce toplantıya çağrılması için gereğinin yapılmasını, toplantı çağrısının yapılmaması halinde gerekçelerinin tarafımıza bildirilmesini arz ederim.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber