Oy kullanamayan Kılıçdaroğlu, cezayı da ödemedi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2010 14:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adres değişikliğini bildirmediği için referandumda oy kullanamayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun yeni adresi belli oldu. Ancak bu sefer Kılıçdaroğlu'nun taşınma süresinin üzerinden 1 aydan fazla geçtiği için ödemesi gereken cezadan kurtulmak için yapılan uygulama dikkat çekti.

12 Eylül'de yapılan halk oylamasında adres beyanında bulunmadığı için oy kullanamayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 17 Eylül 2010 tarihinde Çukurambar'daki evini ikamet adresi göstererek Çankaya Nüfus Müdürlüğü'ne kayıt yaptırdı. Kılıçdaroğlu, hiç oturmadığı belirlenen İstanbul Kâğıthane'deki ikametinden adres değiştirmiş, ancak bu adresten ayrılmasına rağmen yeni adres beyanında bulunmamıştı.

Emniyet soruşturması sonrasında 20 Temmuz 2009'da kaydı silinen Kılıçdaroğlu, yeni adres beyanı olarak Çukurambar'daki evinin adresini gösterdi ve 17 Eylül 2010 tarihinde Çankaya Nüfus Müdürlüğü'ne kayıt yaptırdı.

Ancak Nüfus Hizmetleri Kanunu'nun 68. maddesine göre önceki adresten taşındıktan 1 ay sonra yeni adres beyanında bulunulması zorunlu. Aksi halde bu yapılmadığı için 329 lira para cezası ödenmesi gerekiyor. Kılıçdaroğlu bu durum karşısında taşınma tarihi ve beyan tarihini aynı gün gösterince kişi yeni taşınmış gibi gösterilerek bilgisayarda para cezasından kurtulmuş oldu.

Çankaya Nüfus Müdürlüğü'nde görevli memurun bu işlemi yaparken herhangi bir cezai işlem uygulamaması ve nüfus müdürünün de bunu onaylaması soru işaretlerine neden oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber