İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İzmirli devlet memuru, TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvurarak ??sıfır yaş evlat edinen'' çalışan anne ve babalara da ücretli izin hakkı verilmesini istedi.

Haber Giriş : 25 Temmuz 2003 11:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İzmirli devlet memuru, TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvurarak ??sıfır yaş evlat edinen'' çalışan anne ve babalara da ücretli izin hakkı verilmesini istedi.

Yaşamını 17 yıl önce aynı kurumda çalışan 40 yaşındaki Aykut Dipçin'le birleştiren Türk Telekom 2'nci Bölge Malzeme Müdürlüğü memuru Gül Dipçin'in bebeklerinin olmaması mutluluklarına gölge düşürdü. Evlendiği günden bu yana bebek sahibi olabilmek için her türlü tıbbi yolu deneyen Gül Dipçin, sonuç alamayınca 2 yıl önce Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu İzmir Bölge Müdürlüğü'ne evlat edinmek için başvurdu. Dipçin Ailesi, sıfır yaş evlat için sıraya alındı. Gül Dipçin bir taraftan sıranın kendilerine gelmesini beklerken, diğer yandan da doğum yapan anneler gibi ücretli izne ayrılmak için harekete geçti. TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvuruda bulunabileceğini internetten öğrenen Gül Dipçin, 27 Haziran'da dilekçesini Ankara'ya mektupla gönderdi.

Evlatlık alan anneye ücretli izin verilmesi konusunda hukukçular ikiye bölündü. İş hukuku konusunda çalışan Av. Mehmet Uçkun, Gül Dipçin'in talebini ??yerden göğe haklı'' buldu. Av. Hüma Ozan ise doğum izninin bebeği değil ??anneyi koruduğunu'' belirterek ??İşveren temsilcisi olarak böyle bir düzenlemeye sıcak bakmam'' dedi. DİSK Hukuk Dairesi Müdürü Av. Necdet Okcan da talebi ??savunulabilir, haklı bir istek'' olarak yorumladı. Öte yandan doktorlar ise evlat edinen kadının izin talebine, ??bebeğin anneye ihtiyacı olduğu''ndan hareketle tam destek oldular.

hurriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber