Okul müdürleri, lider olarak öğretmen ve öğrencilere ufuk göstermeli

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2010 16:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Eğitim Genel Müdürü Ömer Balıbey, Manisa'daki okul idarecileriyle Turgutlu ilçesinde buluştu. Türkiye'deki ideal öğretmen profili ve yönetim sisteminin çerçevesini çizen Balıbey, ülke genelinde 20 milyon gencin öğrenim gördüğüne işaret ederek, birer lider olarak okul idarecileri ve öğretmenlerden dünyayla bütünleşmiş ve onlarla yarışacak gençler yetiştirmelerini istedi.

Turgutlu Eğitim Gönülleri Derneği (TEGDER)'nin düzenlediği "Türkiye'de Öğretim Profili ve Yönetim Sistemi" konulu seminere katılan Genel Müdür Balıbey, tespitlerini Turgutlu, Ahmetli, Salihli, Kula ve Selendi'deki okul müdürleriyle paylaştı. Halil Kale Fen Lisesi'ndeki seminere Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, İl Şube Müdürü Abdullah Ölmez, Milli Eğitim ilçe müdürleriyle bu ilçelerdeki yaklaşık 200 okul müdürü katıldı.

TEGDER Başkanı İbrahim Adıgüzel ve İl Milli Eğitim Müdürü Ersoy'un konuşmalarının ardından söz alan Ömer Balıbey, "İdarecide liyakat, mevzuat, idarecilik ve nezaket olmak üzere dört özellik bulunmalıdır. Sizi birileri siyasi olarak getirmiş olabilir. Bu süreçle birlikte özel hayat bitmiştir. Bulunduğunuz yerin başöğretmenisiniz. Biz 10 sene İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde kaldık, çizgimiz değişmedi. Kişi kendini yeterli görmediği bir makama, itilse bile talip olmamalıdır. İdareci, kişilerin yararına mevzuatı esnetebilendir. Hiçbir zaman liyakatli olmayı bırakmayın. Her gelene ayağa kalkın, elini sıkın, derdini dinleyin, sesinizi yükseltmeyin." şeklinde konuştu. Demokrasinin Edirne'den Hakkâri'ye uzanan bir nehir olduğunu, birlik ve beraberlik için herkesin bunu sindirmesini gerektiğini söyleyen Balıbey, "Edirne'den Hakkâri'ye Kevser suyu akıtmalıyız. İlkemiz, birlik ve beraberliği sağlamaktır." dedi.

Okul idarecileri ve öğretmenlerden, dünyayla bütünleşen gençler yetiştirmesni isteyen Balıbey, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Okul müdürleri iki şeye dikkat etmeli. Projelerin altını doldurmalı. Projeler çağla, dünyayla yarışacak düzeyde olmalı. Bunun önünde lider olarak okul müdürleri ufuk açıcı olacak. Türkiye kabuk değiştiriyor ve bize de çok büyük iş düşüyor. Bu ülkenin üç zenginliği var: Bilgi, kültür ve finans. Güvencemiz olan bu üç zenginlikle gençlerimizi geliştirmeliyiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber