Maliye Bakanı Şimşek'ten vergi mükelleflerine uyarı: Hiçbir şekilde af beklentisine girmeyin

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2010 12:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi mükelleflerinin af beklentisine girmemelerini istedi. Şimşek, 'Cari yükümlülüklerini yerine getirmede, aman rehavet içerisine girmesinler. Biz bunun reel değerini azaltmayacak bir formülle taksitlendirmede ve faiz yükünü bir miktar aşağı çekmede bir kolaylık sağlamayı düşünüyoruz.' dedi.

Şimşek, AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, vergide kriz koşullarını ve kriz dönemini dikkate alarak bir kolaylık sağlamanın yollarını aradıklarını kaydetti. Şimşek, taksitlerde veya faiz yükünde kolaylık sağlamanın çalışmasını yaptıklarını dile getirdi. Bu çalışmayı da 73 milyonun hakkını ve hukukunu koruyarak yaptıklarını anlatan Şimşek, şöyle devam etti: 'Çünkü vergi ve prim demek aslında 73 milyonun hakkı ve alacağı demektir. Buna Maliye Bakanlığı diye bakmayacaksınız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı diye bakmayacaksınız. Burada söz konusu olan 73 milyonun hakkıdır. O çerçevede biz bunun reel değerini azaltmayacak bir formülle taksitlendirmede ve faiz yükünü bir miktar aşağı çekmede bir kolaylık sağlamayı düşünüyoruz. Ama mükelleflerimiz yanlışa düşmesinler, kanun çıktığı andan itibaren değil, belli bir noktayı baz alarak belli bir tarihi baz alarak geçerli olacak.'

Daha önce de açık ve seçik ifade ettiğini hatırlatan Şimşek, 'Bu bir yapılandırma, kamu alacaklarının tahsilinde bir kolaylık olarak düşünülmesi gereken bir adımdır. Ben mükelleflerimizi bir daha uyarıyorum, hiçbir şekilde af beklentisine girmesinler. Cari yükümlülüklerini yerine getirmede, aman rehavet içerisine girmesinler. Çünkü biz belli bir noktadan itibaren başlatırız. Belki belli bir tarihten itibaren başlatırız. Dolayısıyla, 'bir kolaylık gelecek, bir yapılandırma imkanı olacak, ben bu ayı ve gelecek ayı veya 3 ay öncesini ödemeyeyim' yanlışına girmesinler. Bu uyarıyı daha öncede yapmıştım. Bir daha yapıyorum, vatandaşımız kendisini yanlış bir noktada bulmasın. Gecikmenin faizi çok yüksek. Biz şuanda Maliye Bakanlığı olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile hatta Gümrük ile ortak bir takım çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalarda da nasıl bir kolaylık sağlarız, geçmişe yönelik faiz yükünde acaba enflasyon ve üstü olmak üzere nasıl bir kolaylık sağlayabiliriz, şeklinde çalışma yapıyoruz.' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber