Tarım Bakanlığı ?hastalıklı hamburger'i yakın takibe aldı okul kantinlerinde denetim arttı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 26 Eylül 2010 22:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meltem ÖZGENÇ

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, ?hastalıklı hamburger? iddiaları üzerine, denetimlerini genişletti. Bakanlık bazı firmaların ürettiği hazır et ürünlerinde salmonella ve listeria bakterilerinin tespit edilmesi üzerine denetimlerine hız vererek, okul kantinlerinde markasız olarak kullanılan hamburger etlerine yapılan denetimlerin sayısını da artırdı.

3 ilde sıkı takip başladı

Sektör denetimlerine ilişkin çalışmalarına hız veren bakanlık, bu konuda gelen şikayetleri de dikkate aldı. Bakanlık yetkilileri, özellikle Bursa, İzmit ve Balıkesir'i sıkı takibe aldıklarını belirterek, o bölgelerde dikkatlerin daha keskin hale getirildiğini bildirdi. Vatandaşlardan gelen şikayetlerde artış yaşandığını aktaran bakanlık yetkilileri, tüm ihbarları değerlendirdiklerini, ancak virüslü olduğu iddia edilen etlerin henüz bulunamadığını açıkladı.

Fasdat'a para cezası verildi

Bu arada Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Burger King'e de et temin eden Fasdat Gıda'ya, bakanlıkca idari para cezası verildiği öğrenildi. Bu para cezasının miktarı hakkında bilgi vermeyen yetkililer, ?Konu savcılığa intikal ettiği için sonuç bekleniyor? demekle yetindi. Kamuoyunda ?hastalıklı etten yapılmış hamburger yedirdiler? endişesi yaratan olay nedeniyle, geçtiğimiz hafta TT Gıda, Fastat ve Burger King'e çevrilmişti.

Savcılık yanıtı bekleniyor

Bu konuda arım ve Köyişleri Bakanı da, olaya ilişkin şu bilgileri vermişti: ?TT Gıda, ?Fasdat benden köfte aldı, paramı vermedi, hastalık olduğunu iddia etti' diyor. Öteki firma ise (Fasdat) ?evet hastalık tespit ettim ve o etleri imha ettim' diyor. Bu gelişme üzerine, Fasdat firmasının depolarında bulunan diğer tedarikçilerden aldığı et ürünlerinin denetiminin rutin olarak yapıldı. Bu denetimlerde alınan 12 adet numunenin 8'inin olumsuz çıkması üzerine ürünler yediemine teslim edildi. İtiraz üzerine referans laboratuvarına gönderildi. Burada da 2 tanesinde olumsuzluğun kesinleşmesi üzerine yedi emine alınan ürünlerin tamamı imha edildi. Firma hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. Bakanlık olarak bu konuda yapabileceğimiz işlemleri yaptık. Artık bu savcılığın konusu, adli yargıya intikal etmiş bir konu üzerinde konuşmak doğru olmaz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber