Köşk, kaza soruşturmasında şüpheleri artıran bilgilere ulaştı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 27 Eylül 2010 08:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Cumhurbaşkanı Gül'ün talimatı üzerine inceleme başlatan DDK, Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği kazayla ilgili çalışmalarını tamamladı. Raporda ihmal şüphelerini artıran bilgi ve belgeler var

Cumhurbaşkanı Gül'ün talimatıyla harekete geçen Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu (DDK), Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazası ile ilgili ilginç bilgi ve belgelere ulaştı. Yeni bilgi ve belgeler, kaza konusundaki şüphelerin artmasına yol açtı. Rapor, önce Cumhurbaşkanı Gül'e sunulacak, ardından da kamuoyuna açıklanacak.

İNCELEMELER 8 AY SÜRDÜ

Köşk'ün kazayla ilgili incelemesi, merhum Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ve kardeşi Yusuf Yazıcıoğlu'nun Cumhurbaşkanı Gül'den yardım talebinde bulunması üzerine başlatılmıştı. Cumhurbaşkanı'nın talimatı üzerine DDK Başkanı Cemal Boyalı başkanlığındaki DDK heyeti, konunun uzmanlarından bir ekip oluşturdu. Ekip, 8 ay tüm iddiaları araştırdı. Ayrıca konuyla ilgili raporları da inceledi. Olayın tarafları ile de görüştü.

YENİ BELGELER ŞÜPHEYİ ARTIRDI

DDK'nın konunun uzmanlarıyla yaptığı incelemede, bugüne kadar kamuoyuna yansımayan birçok bilgiye ve belgeye ulaşıldı. Bu belgelerin bazılarının kazayla ilgili şüpheleri arttırdığı öğrenildi. Daha önce, kazayla ilgili hazırlanan raporlarda, kazanın hava şartlarının kötü olması nedeniyle meydana geldiği öne sürülmüştü. Yine kazada helikopter pilotu hatalı bulunmuştu. Köşk'ün raporu ile birlikte kazayla ilgili yeniden soruşturma başlatılması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber