BES'ten 'Gelir İdaresi Yasa Tasarısı'nı protesto eylemi

Haber Giriş : 11 Mart 2005 15:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyeleri Başbakanlık önünde Gelir İdaresi Yasa Tasarısı'nı protesto etti. BES'in eyleminde ilk defa emniyet güçleri atlı polislere de görev verdi. İlk defa toplumsal olaylarda görev alan atlı polisler Başbakanlık önündeki eylemde eylemcilere kuş uçurtmadı.

Büro Emekçileri Sendikası Ankara Şubesi tarafından Güvenpark Başbakanlık girişinde yapılan eylemde ilk defa atlı polisler de yer aldı. 4 atlı polis eylemcilerin çevresinde kuş uçurtmadı. Emniyet yetkilileri ise AB ülkelerinde özellikle toplumsal olaylarda kullanılan atlı polisleri bundan sonra Türkiye'deki toplumsal olaylarda da sık sık kullanılacağını söylediler. Öğle saatlerinde Güvenpark Başbakanlık girişinde toplanmaya başlayan 100 kadar BES üyesi sloganlarla Başbakanlık önüne yürümek istedi. Çevik Kuvvet ekiplerinin panzerlerle barikat oluşturduğu Başbakanlık girişine eylemcilerin girmesine izin verilmedi. Emniyet yetkilileri megafonla eylemcilere, "Başbakanlık önünde hiçbir şekilde toplanmak ve gösteri yapmak yasaktır. Başbakanlık önüne yürümeniz durumunda müdahale etmek zorunda kalacağız" diye sürekli uyardılar.

Polisin uyarısı üzerine protestolarını Güvenpark'ta sürdüren eylemciler sık sık 'Bu abluka dağıtılacak, çetelere kıyak emekçilere dayak bitecek', 'Direne direne kazanacağız', 'Ya hep beraber ya hiçbirimiz' sloganı attılar.

"TASFİYE SÜRECİ DEVAM EDERSE EYLEMİMİZE DE DEVAM EDECEĞİZ"

Eylemciler adına bir basın açıklaması yapan BES Genel Başkanı Bülent Kaya, kamuda yeniden yapılandırmanın önemli unsurlarından olan ve meclis gündemine getirilen Gelir İdaresinin Yeniden Yapılandırılması, Sosyal Güvenlik Reformu, Genel Sağlık Sigortası ve Kamu Personel Yasası tasarıları başta olmak üzere tüm yeniden yapılanma yasa tasarılarının geri çekilmesi ve emekçilerin ihtiyaçları doğrultusunda bir düzenleme yapılması için 27 Ocak'tan bu yana eylem programına başladıklarını söyledi. En son 4 Mart tarihinde iş bırakarak hükümeti uyardıklarını belirten Kaya, yasa tasarısının TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na gelmesi ile birlikte tekrar iş bırakma eylemlerine başladıklarını kaydetti. Kaya, sendikanın önderliğinde kamu emekçilerinin yürüttüğü bu kararlı ve ısrarlı mücadelenin sonuç verdiğini ve Gelir İdaresi Yasa Tasarısı'nın alt komisyona havale edildiğini belirterek, "Biz bizi yok sayan, emekçileri tasfiye eden bir düzenlemeyi kabul etmeyeceğiz. Tasarıya ilişkin kamu emekçilerinin kaygıları ve önerileri dikkate alınmazsa, işimize ve işyerimize tasfiye süreci devam edilirse, tasarının komisyon gündemine geldiği andan itibaren eylem programlarımıza devam edeceğiz" dedi.

Kaya tasarının geri çekilmemesi durumunda Büro Emekçileri olarak vergi döneminde vergi toplamayacaklarını ve Maliye Bakanlığı'nın can damarını durduracaklarını sözlerine ekledi. Çok sayıda güvenlik tedbirinin alındığı eylemin ardından eylemciler olaysız bir şekilde dağıldı.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber