Öğretmenin doktoru dövdüğü iddiası

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Eylül 2010 16:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ŞANLIURFA Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Ortopedi Servisi'nde görevli Dr. Sinan Zehir, servise gelen ve kendisiyle ilgilenilmediğini öne süren öğretmen Müslüm Dinek ve ağabeyinin saldırısına uğradığı iddiasıyla şikayetçi oldu. Yüzüne aldığı yumruk darbeleri ile yaralanan Dr. Zehir'e ?buz tedavisi' uygulanırken, öğretmen ve kardeşi gözaltına alındı. Vücudunda kırıklar olduğu için polis merkezine götürülemeyen öğretmen Dinek'in ifadesi, hastanenin polis noktasındaki kanepenin üzerine uzanmasıyla alındıktan sonra tedavi için başka bir hastaneye gönderildi.

İstanbul'da görev yapan sınıf öğretmeni, 27 yaşındaki Müslüm Dinek, Ramazan Bayramı dolayısıyla Suruç İlçesi'nde bulunan ailesine ziyarette geldiği sırada trafik kazası geçirdi. Suruç'ta yaptığı kazadan sonra önce Suruç Devlet Hastanesi'ne götürülen Dinek, daha sonra sevk edildiği Şanlıurfa'da 1 gün yatırıldıktan sonra taburcu edildi.

Taburcu edilmesi ardından ailevi nedenlerle dolayı soyadını değiştiren ve ağabeyi Mehmet Sönmez'in evinde kalmaya başlayan Müslüm Dinek, sürekli ağrı şikayetiyle hastaneye geldi. Birkaç kez geldiği hastanede çekilen röntgen filmlerinde kemik çatlaması ve ezilmeler olduğu saptanan Dinek, tedavisi yapılarak evine gönderildi. Ancak, bir türlü iyileşmeyen öğretmen Dinek, bugün ağabeyi Mehmet Sönmez ile birlikte yeniden ortopedi servisine geldi. Burada iki kardeş, kendileriyle ilgilenmediklerini öne sürdükleri Dr. Sinan Zehir'e saldırdı.

Öğretmen Dinek ve ağabeyinin yumruklarına hedef olarak yaralanan Doktor Zehir, hastane görevlilerinin araya girmesiyle kurtarıldı. Doktorun yüzüne ?buz tedavisi' uygulanırken, şikayeti üzerine iki kardeş polis tarafından gözaltına alındı. Vücudunda çatlak ve ezilmeler olduğu için ayakta durmakta güçlük çeken öğretmen Dinek, polis merkezine gidemeyince ifadesi hastane polisinin odasındaki kanepeye uzanmasının ardından alındı.

Bu sırada kardeşiyle ilgilenilmeyip, aşağılandıkları için doktor ile tartıştıklarını söyleyen Mehmet Sönmez ise, "Kardeşim bayram tatili için ziyarette geldiği sırada yolda kaza yaptı. Her defasında onu hastaneye getirdiğimiz zaman rica ve minnetle doktorla yalvararak hastamızla ilgilenmesini istedik. Buna rağmen bizlere hastanın bir şeyi olmadığı söylenerek eve gönderdiler. Ama kardeşim iyileşmedi ve acı içerisinde onu neredeyse her gün hastaneye getirdik. Her hastaneye getirdiğimizde de bir yerinde çatlak, eziklik olduğunu öğrendik. Bugün yine ortopedi servisine geldik ve doktora durumu anlattık. Doktor ise telefonla konuşarak, saygısız bir şekilde bizimle ilgilenmedi. Bu duruma kardeşimin sinirlenmesi üzerine doktorla tartıştık" dedi.

İki kardeşin saldırısı sonucu yaralanan Sinan Zehir ise meslektaşları tarafından müşahede altına alınarak serum ile yüzüne buz tedavisi uygulandı. Şanlıurfa'da 6 yıldır görev yaptığını belirten Doktor, Zehir, kendisine saldıranları daha önceden tanıdığını belirterek, "Dün yaşanan kazalar nedeniyle sabah saat 04.00'e kadar ameliyatlara girmiştim. Rutin poliklinik hizmetini verirken, bu hasta geldi. Bana konuşma fırsatını vermeden 'Bize niye doğru düzgün bakmıyorsun' diyerek saldırıp yumruk attılar. Bir anda saldırıya uğrayınca çok şaşırdım ve sebebini algılayamadım. Durumu polise bildirdim şikayetçiyim" dedi.

TABİP ODASI BAŞKANI: TAHAMMÜLÜMÜZ KALMADI

Saldırıya uğrayan doktoru ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulunan Şanlıurfa Tabipler Odası Başkanı Prof.Dr. Şahin Aksoy ise, hekimlere yönelik şiddetin tahammül sınırını aştığını söyledi. Şanlıurfa'da son dönemde doktorlara yönelik şiddetin artış gösterdiğini anlatan Prof.Dr. Aksoy, ?Daha 3 gün önce bir kadın doktorumuz darp edildi. Artık tahammülümüz kalmadı. Kesin bir eylem kararı alacağız. Bu genç insanlara saldırıların engellenmesi için oda olarak bir eyleme imza atmayı düşünüyoruz? diye konuştu.

Polis noktasında kanepe üzerinde ifadesi alınan Müslüm Dinek ile ağabeyi ise, daha sonra tedavi için Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edildi. İki kardeşin tedavinin ardından savcılık talimatına göre Adliye'ye sevk edilecekleri veya serbest bırakılacakları belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber