Zorunlu yabancı dil hazırlık sınıflarında başarısız olan öğrenciler için duyuru

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Eylül 2010 17:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2010- Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Sınıflarından Başarısızlık Nedeniyle Kaydı Silinen Öğrencilerin

Türkçe Öğretim Yapan Yükseköğretim Programlarına Yerleştirilmeleri İşlemleri: BAŞVURULAR

(28 Eylül 2010)

1. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS), Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (DGS) veya Yurtdışında Çalışanların Çocukları İçin Yükseköğretime Giriş Sınavı (YÇS) ile merkezi yerleştirme sistemi içinde yer alan yükseköğretim programlarının zorunlu hazırlık sınıflarından başarısızlık nedeniyle kaydı silinen öğrencilerin; kayıtlarının silindiği programa eşdeğer Türkçe öğretim yapılan, Türkçe öğretim yapılan eşdeğer program yoksa, kaydının silindiği programa yakın programların birinci sınıflarına yerleştirilme işlemleri Merkezimizce yapılacaktır.

2. Bu öğrenciler Başvuru Formlarını ve Açıklamaları kayıtlarının silindiği yükseköğretim programının bağlı olduğu üniversiteden alacaklar, doldurdukları başvurma formunu, ÖSYM'nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Güvenevler Şubesi 6028011-5014 nolu hesabına 10,00 TL ücreti yatırdıklarını gösterir banka dekontu ile birlikte yine üniversitelerine 30 Eylül-7 Ekim 2010 tarihleri arasında teslim edeceklerdir.

3. Süresi içerisinde üniversiteye teslim edilmeyen veya Merkezimize posta ile gönderilen başvurular işleme alınmayacaktır.

4. Bu konu hakkında ÖSYM'nin http://www.osym.gov.trinternet adresinden ayrıntılı bilgi edinilebilir.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber