KOBİ'lerden örnek proje: İş garantili kurs

Haber Giriş : 11 Mart 2005 17:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doğu Sanayi Sitesi (DSS) Avrupa Birliği fonlarından aldığı ?meslek eğitim desteği? ile işsiz gençlere meslek edindiriyor. Türkiye genelinde işsizliğin giderek artmasına rağmen sanayinin ihtiyaç duyduğu ara eleman eksikliğini dikkate alan Doğu Sanayi Sitesi yönetimi, sanayi siteleri içinde ilk kez DSS İşletmeler Üstü Meslek Merkezi'nde Bilgisayarlı CNC tasarım kursu düzenleniyor.

İş garantili kurs

Dönemsel olarak iş garantili meslek edindirme kursuna ilk etapta katılan 75 işsiz genç hem bilgisayarlı CNC tasarımcısı olacak hem de kurs süresinde günlük 8 euro ücret alacak. Bu öğrencilerin sigorta ücretlerinin tamamı da İŞKUR tarafından karşılanıyor. İkinci etap kurslara katılacak işsiz gençlere de yine aynı yöntemle bu kez CNC Torma Tesviye kursu verilecek. Doğu Sanayi Sitesi Avrupa Birliği ?aktif iş gücü programları? çerçevesinde Bilgisayar Destekli Tasarım (CAD) eğitimi projesi ve ?CNC Operatörlüğü ve Bilgisayar Destekli İmalat (CAM) eğitimi? projesini hayata geçirdi. 6 kişilik gruplar halinde 12 eğitim kursu düzenlenecek. Kurslar 13.30-16.00 saatleri arasında 20 gün devam edecek.

Vasıflıya iş çok

Doğu Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Hancı, Türkiye'de istihdam artarken işsizliğin de aynı oranda arttığını belirterek ?Ancak sanayici iş yerinde çalıştıracak vasıflı eleman bulamıyor. Bir yanda üniversite mezunları dahil işsizler ordusu, diğer tarafta ?vasıflı ara eleman arayan' biz sanayiciler. Bu yüzden düşük kapasite ile çalışıyoruz. Piyasada iş var ama vasıflı eleman yok? dedi. Sanat okullarının kapanmasından sonra staj yapan elemanların olmadığını, bu yüzden kendi kalifiye elemanlarını kendilerinin yetiştirdiklerini belirten Hancı, ?Vasıflı eleman eksiği yüzünden KOBİ'ler tam kapasite çalışamıyor, ihracat bağlantılarını bile yabancılara kaptırıyorlar? dedi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber