Doktorun dövülmesine meslektaşlarından tepki/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 29 Eylül 2010 16:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR'deki Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi çalışanları, meslektaşları Doktor Murat Güzel'in hasta yakını tarafından dövülüp kolunun kırılmasını düzenledikleri eylemle protesto etti, önlem alınmasını istedi.

Bugün saat 12.30 sıralarında, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi önünde toplanan çalışanlar, ellerindeki döviz ve attıkları sloganlarla hekimlere yapılan saldırıları protesto etti. Yaklaşık 50 kişilik grup adına açıklama yapan İzmir Tabip Odası Başkanı Erderen Özer şöyle dedi:


"Bu yıl onlarca hekim şiddet gördü. İzmir'in göbeğindeki bir hastanede, darp edilen ve kırılan sadece hekimin kolu değildi. Hekimlik onuru, geleceğe yönelik umutları da parça parça oldu. Her yıl hekimlere yönelik şidettin arttığı ülkemizde, yöneticilerden önlem almalarını bekliyoruz. Şiddetin önlenmesi için bir hekimin canından mı olması gerekiyor. Sizler, başta Sayın Başbakan ve Sağlık Bakanı, sağlık alanındaki yöneticiler! Hekimlerin onuruyla oynamayınız. Başarısız olduğunuz bu sağlık sisteminin faturasını hekimlere çıkarmak, kendinize gelmesi gereken tepkiyi savuşturmak için hekimleri hedef göstermeyiniz. Bizler, bu soruna acilen çözüm bulunmasını, hekime yönelik şiddetin durmasını istiyoruz. Devletin, hekimin can güvenliğini acilen sağlamasını istiyoruz. Hasta hakları kadar, hekim haklarına da özen gösterilmesini talep ediyoruz. Can güvenliğimiz için tıp eğitiminde savunma teknikleri mi öğretilmeli, poliklinikler de zırh mı dağıtılmalı. Bu devlet, hastasına olduğu kadar hekimine de sahip çıkmalı. Bu hekimlere ülkenin ihtiyacı olduğu unutulmasın. Biz Tabip Odası olarak her zaman olduğu gibi hekimlerimize sahip çıkacağız, hukuki sürecin de mutlaka takipçisi olacağız."

Konuşmanın ardından grup, olaysız dağıldı.

Hastanede çalışan Doktor Murat Güzel, bebeğiyle ilgilenmediğini ileri süren Ü.S. tarafından geçen pazar günü saldırıya uğramış ve kolu kırılmıştı. Dr. Güzel, tedaviye alınırken, Ü.S. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber