Dershane sahibi uyuşturucu kaçakçısı çıktı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 30 Eylül 2010 13:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

NARKOTİK polisi tarafından düzenlenen operasyonda aralarında Hakkari Yüksekova'da hizmet veren özel bir dershanenin sahibi Sıddık K.'nın da bulunduğu 5 kişi 8 kilo 400 gram eroinle yakalandı. Uyuşturucunun sahibi olduğu belirtilen Sıddık K.'nın her yıl başarılı öğrencilere burs dağıttığı ortaya çıktı.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 6 ay süren fiziki ve teknik takibin ardından harekete geçti. 25 Eylül 2010'da Beylikdüzü'nde bir eve düzenlenen operasyonda banyonun tavanına saklanmış 8 kilo 400 gram eroin, 1 tabanca ve 1600 Euro ele geçirildi. Bunun üzerine Bayram A., Süleyman A. ve Hamit Y. gözaltına alındı. Bu kişilerin yapılan sorgusunda uyuşturucuyu Hakkari'den arabayla getirdikleri ve İstanbul üzerinden Avrupa'ya göndermek istediği belirlendi.

Uyuşturucunun sahibi olan ve yurtdışına çıkarmak için bu kişilere teslim edenin ise Hakkari Yüksekova'da özel bir dershanenin sahibi olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine düzenlenen ikinci operasyonda dershane sahibi Sıddık K. ile suç ortağı akrabası Hekim K. yakalandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen bu kişilerin daha önce de aynı suçtan kayıtları olduğu görüldü.

Zanlılardan dershane sahibi Sıddık K.'nın Yüksekova'da çok sevildiği ve hayırsever bir kişi olarak tanındığı belirtildi. Sıddık K.'nın her yıl üniversite sınavında başarılı olan öğrencilere para yardımında bulunduğu öğrenildi. Sıddık K.'nın kendi imkanlarıyla dershane öğrencilerine moral geceleri de düzenlediği ve kendisinin de katılarak öğrencilere moral verdiği bildirildi.

Sıddık K.'nın en son katıldığı burs yardım ve moral gecesi basın yayın organları tarafından haber yapılmıştı. Yerel gazetelere yansıyan haberlerde Sıddık K.'nın üniversite sınavı sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte üniversiteye yerleşen 47 öğrencisine nakdi yardımda bulunduğu ifade edildi. Yardım töreninde Sıddık K'nın yanında Yüksekova Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Sabih Kayhan, Yüksekova Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İrfan Sarı da bulunuyordu.

Sıddık K., ?Dershanemiz bünyesinde burs sistemiyle öğrencilerimize, maddi anlamda destek olmaya çalışmaktayız. Bu davranışın bizim yöre halkına ve özellikle kurumlarımıza örnek olmasını temenni ediyoruz zira bizim öğrenciler bu desteğe gerçekten muhtaçtırlar? diye konuşmuştu.

Emniyette işlemleri tamamlanan 5 zanlı Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Zanlılardan Süleyman A., serbest kalırken diğer 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber