İl Özel İdarelerinin norm kadroları yeniden düzenlendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2010 11:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl özel idarelerinin çalıştırabilecekleri personele ilişkin norm kadrolar yeniden düzenlendi.

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan İl Özel İdareleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmelik, kamu kaynaklarının etkili ve verimli kullanılması, yerel hizmetlerin dengeli dağılımının temin edilmesi, il özel idareleri tarafından sunulan hizmetlerde kalitenin artırılması, ihtiyaç duyulan nitelik, unvan ve sayıda personel istihdamının sağlanması içeriyor.

Yönetmeliğe göre, yüklenilen görevlerle uyumlu yetki ve sorumlulukları belirlemek, bu yetki ve sorumluluğu yerine getirecek nitelikte eleman teminini sağlamak ve bu görevleri belli bir standarda kavuşturmayı temin etmek amacıyla özel idareler kendi alt grupları için belirlenen kadro unvan listelerinde yer alan memur ve sürekli işçi kadro unvanları dışında kadro unvanı kullanılamıyor ve bu kadro unvanları dışında yeni kadro unvanı ihdas edilemiyor.

Yapılan değişiklikle hukuki durumları ve hizmet özelliklerine göre tasnif edilen il özel idarelerinin durumu ve norm kadro standartları yeniden düzenlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber