Öğrenciler: Yurtta yer yok parkta kalıyoruz

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Ekim 2010 18:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MUŞ Alparslan Üniversitesi öğrencileri, yurt sorunu yüzünden geceyi parklarda geçirdiklerini belirterek oturma eylemi düzenledi.

Yeni öğretim döneminin başlamasından sonra kente gelen yaklaşık 50 öğrenci yurt sorununa çözüm bulunmaması nedeniyle bugün saat 15.00 sıralarında Rektörlük binası önünde oturma eylemi yaptı. Rektörlük binası önünde bir süre oturan öğrencilerin yanına gelen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Özcan, Rektör Prof. Dr. Nihat İnanç'ın il dışında olduğunu söyledi. Prof. Dr. Nihat İnanç'ın Muş'a gelmesini bekleyeceklerini belirten öğrenciler, yaşadıkları sıkıntıyla ilgili açıklama yaptı.

Öğrenciler adına basın açıklamasını Serkan Çolak okudu. Çolak, ?Üniversitemizin dikkat çeken özelliklerinden biri, 3 yılda öğrenci sayısını yaklaşık 4 katına çıkarmasıdır. Bu gelişmeler altyapısız hazırlandığından, birçok sorunu da beraberinde getirmiştir. Bu sorunlardan en önemlisi en temel ihtiyaçlardan biri olan barınma sorunudur. Temel ihtiyaç olan barınma sorununun bir çözüme kavuşturulmadan öğrenci sayısının bu derece artırılması birçok öğrencinin geceyi Fen Edebiyat Fakültesi ve Necmettin Dede Parkında geçirmesine sebep olmuştur. Bu sorun halen bir sonuca kavuşturulmamıştır ve kavuşturulacak gibi de görünmemektedir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber