Babacan: Milli gelirde 10 bin dolar yakalanacak

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 02 Ekim 2010 20:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Sanayi Odası (ASO) ve Forum Fuar işbirliği ile düzenlenen ve bu yıl ilki yapılan ?Ankara Sanayi Fuarı?nın açılışında konuşan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ?Geçen yıl krizde belki biraz 10 bin doların altına indik ama bu yılın toplamında bizim tahminimiz yine 10 bin dolar civarında bir milli geliri ülkemiz yakalayacak? dedi.

Bu büyümede sanayi üretiminin çok önemli bir payı olduğunu vurgulayan Babacan, şunları söyledi: ?Sadece nisan, mayıs, haziran aylarında özel sektörün Türkiye'de yapmış olduğu yatırım tutarı 3 ayda 41,5 milyar lira. Merkezi hükümetin bir yıllık yatırım bütçesinin 20 milyar lira olduğunu düşünürsek 3 ayda Türk özel teşebbüsünün neler yaptığını daha iyi görürüz.?

Av tüfeğiyle poz verdi

ANKARA Sanayi Fuarı ile birlikke 2. TSK Malzeme Sergisi'ni gezen Ali Babacan, fuarda bir av tüfeğini eline alarak inceledi. Sanko Holding'in Gaziantep'de ürettiği yüksek noktalara istifleme yapabilen ve KDV hariç fiyatı 56 bin Euro olan ?Telehander? isimli iş makinesine binerek basın mensuplarına poz verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber