Hükümet, uzlaştırma kurulu kararlarını kabul etmeli

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2010 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Kamu Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Türk Büro Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, hükümetin, önümüzdeki salı günü Uzlaştırma Kurulu üyeleriyle bir araya gelerek toplu sözleşmeye imza atmasını beklediklerini söyledi.

Türk Büro Sen Erzurum Şubesi'ni ziyaret eden Fahrettin Yokuş, sendika binasında basın toplantısı düzenledi. Yokuş, Türk Kamu Sen olarak, hükümetin Uzlaştırma Kurulu'nun alacağı karara imza atmasını beklediklerini dile getirdi. Gelecek salı günü Uzlaştırma Kurulu ile hükümet üyelerinin bir araya gelip memur ve memur emeklilerinin ücretlerini yeniden görüşeceğine vurgu yapan Yokuş, 'Belirlediğimiz mali taleplerimizin maaşlara yansıması, kamu görevlilerinin tamamı için geçmiş dönem kayıplarının karşılanması ve 2011 yılının maaş artışlarıyla birlikte aylık 310 TL düzeyinde olmuştur. Bu rakam son derece makul, mantıklı ve istenildiğinde karşılanabilecek ve kamu görevlilerinin temel ekonomik sorunlarını çözebilecek düzeydedir. Hükümetin salı günü Uzlaştırma Kurulu'nda taleplerimizi içeren şartlara imza atarak bir ilki gerçekleştirmesini bekliyoruz.' dedi.

Yokuş, konuşmasında ayrıca hükümeti telefon dinlemeleri ile toplumun üzerinde baskı oluşturarak 'korku cumhuriyeti' yaratmakla suçladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber