YÖK eylemini izleyen vatandaşlara dava!!!

Haber Giriş : 12 Mart 2005 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA'da geçen yıl düzenlenen YÖK protestosuna ilişkin açılan dava, sokak eylemlerini izleyen ?meraklı gözler'e ders oldu. Polisin haklarında ?eylemi kaldırımdan izlediler' diye tutanak tuttuğu iki vatandaş hakkında dava açıldı.

6 Kasım 2004'te tarihinde YÖK'ü protesto etmek için Kızılay Meydanı'nda eylem yapıldı. Eylem sırasında yoldan geçen, Hüseyin Gölpınar ve İbrahim Kara, bir süre kaldırımda durarak, eylemi izlediler. Gölpınar ve Kara, kaldırım kenarında olanları izlerken, polis memurlarının çektiği fotoğraflarda yer aldılar.

KATILMADILAR
Ankara Emniyet Müdürlüğü, daha sonra, eylem hakkındaki dosyayı Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na gönderdi. Dosyada Kara ve Gölpınar'ın fotoğraflarının yanı sıra Ankara Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürvekili Kenan Kabak'ın imzaladığı tutanak da yer aldı. Tutanakta, Gölpınar ve Kara için şu ifadelere yer verildi:
?Yapılan eylem görüntülerini içeren fotoğraf karesinde yer alan Hüseyin Gölpınar ve İbrahim Kara'nın eylem sırasında eyleme katılmayıp seyirci olarak kaldırımda bulundukları daha sonra yapılan çalışmalardan anlaşılmıştır.'

3 SUÇTAN DAVA
YÖK soruşturmasını yürüten Ankara Cumhuriyet Savcısı Kürşat Karyal, daha sonra eylemciler hakkında dava açtı. Ancak davada, polis tutanaklarına rağmen, eylem izleyicileri Hüseyin Gölpınar ve İbrahim Kara da sanık oldu. Savcı Karyal, eylem izleyicileri Kara ve Gölpınar'ın, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'na muhalefet etme, Karayollarını trafiğe kapatma, görevli memura mukavemet suçlarından yargılanmasını istedi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber