Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı sözlü sınav sonucu öğrenme ve tercih sistemi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Ekim 2010 17:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TERCİH YAPMAYI HAK KAZANAN ADAYLARIN DİKKATİNE !!

Lütfen Uyarı ve Açıklamaları Okumadan Tercih Yapmayınız...

TERCİH TARİHLERİ04.10.2010 - 10.10.2010-21:00

Sözlü sınavda başarılı olduğu halde, belirtilen tarihler içerisinde tercih yapmayan adaylar atama ve yerleştirme işlemlerinde dikkate alınmaz.

TERCİH YAPARKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR1- Belirtilen tarihler dışında tercih kabul edilmeyecektir.

2- Sadece müracaat ettiği unvan ve eğitim grubunda oluşan taban puan veya daha fazlasını alan adaylar tercih yapabilecektir.

3- Tercih edebileceğiniz illeri ?il kontenjanları? sayfasından görebilirsiniz.

4- Yerleştirmeler, adayların il tercihleri doğrultusunda yüksek puandan başlayarak yapılacaktır. Eşitlik durumunda ise KPSS puanı daha yüksek olan aday yerleştirilmeye hak kazanacağından, adaylar il tercihlerini yaparken puanlarını göz önünde bulundurmalıdırlar.

5- Gitmeyeceğiniz yerleri yazmanız bir cami veya kursun görevlisiz kalmasına sebep olacağı gibi görev yapabilecek bir başkasının atanmasına da engel olacaktır. Tercihlerinizi bu duyarlılık ile yapmanız faydalı olacaktır.

6- Puanınızdan daha yüksek puanlar sizinle aynı yeri tercih ettikleri takdirde puanı yüksek olanın ataması yapılacağından tercih ettiğiniz illere yerleştirilemeyebilirsiniz.

7- Tercihlerinizi yaptıktan sonra tercih sayfasından çıkıp tekrar sayfaya girerek tercihlerinizin doğru olup olmadığını kontrol ediniz.

TERCİHLERİN KAYDI1- Yerleştirmeler, Başkanlıkça yapılan sözlü uygulama sınav puan sıralamasına göre yüksek puandan başlayarak ve adayların il tercihleri doğrultusunda yapılacağından adaylar tercihlerini en çok gitmek istedikleri ilden başlayarak yapmalıdır.

2- Tercihlere göre yerleştirmeler yapıldıktan sonra boş kalan kadrolara Başkanlıkça Uygun Görülen Her Hangi Bir İl'e Atanmayı Kabul Ediyorum? seçeneği olan Resen Atama'ya Evet diyenler arasından müracaat ettikleri unvan ve öğrenim grupları dahilinde ve puan sıralamasına göre yüksek puandan başlayarak yerleştirme işlemi yapılacaktır.

3- Resen Atama seçeneğine Hayır diyenler veya boş bırakanlar tercihlerine yerleştirilemedikleri takdirde puanları yüksek olsa dahi yerleştirilmeyeceklerdir.

4- Ataması yapılıp gitmeyenler 2010 yılı içerisinde Başkanlık tarafından açılacak diğer açıktan atamalara müracaat edemeyecektir.

TERCİHLERİ YAZDIRMAYaptığınız tercihleri kaydettikten sonra, Yeni Arama buttonunu çalıştırarak ekranı temizleyiniz, ardından da istenen bilgilerinizi yazarak ARA buttonuna basınız.

Ekrana gelen bilgilerinizi PRINTER(YAZICI) resimli button yardımı ile yazdırabilirsiniz.

Tercihler için tıklayınız...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber