Belediye meclisinde logo tartışması

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Ekim 2010 18:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Salih TEKİN

ERZURUM'un merkez Yakutiye İlçe Belediyesi, sonbahar dönemi ilk toplantısında yeni logoyu tartıştı. Bazı üyelerin beğenmediği logo, AK Partili üyeler tarafından kabul edildi. Mecliste 57'inci yaşını kutlayan MHP'li İsmail Arslan, üyelere dondurma ikram etti.

Yakutiye Belediye Meclisi, yaz tatili ardından bugün ilk toplantısını yaptı. 32 maddeden oluşan gündemi görüşen meclis üyeleri yenilenen logoyu da değerlendirdi. Ak Parti'li Belediye Başkanı Ali Korkurt, logoda yer alan çizimler hakkında üyelere bilgi verdi. Logodaki desenlerin Yakutiye Medresesi minaresinde bulunan desenlerden alındığını anlatan Belediye Başkanı Ali Korkut, yeni logonun Erzurum ve ilçeyi temsil eden bir kompozisyonlar bütünü olduğunu söyledi. Bazı üyeler yeni logoyu ?kurt başına' benzetirken, MHP'li İsmail Arslan, logodaki çifte minarelerin biraz daha belirgin olmasını istedi. Başkan Ali Korkut, amaçlarının logonun modern çizgiler taşıdığını bildirdi.

Yeni logoyu beğenmediğini belirten Ak Parti'li Mehmet Sıraç Özgenç, ?Karşıdan bakıldığı zaman göz doldurması lazım? derken, Başkan Ali Korkut, ?Yeni logo güzel. Ama sen de bir çalış, senin logoyu da deneyelim? diye konuştu. Meclis toplantısında MHP'li İsmail Arslan, doğum günü nedeniyle üyelere dondurma ikram etti. Görevlilerin dağıttığı dondurmaları yiyen üyeler, bir taraftan da gündem maddelerini görüşmeyi sürdürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber