Kalem ve şeker artık ÖSYM'den

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Ekim 2010 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Personel Seçme Sınavındaki kopya skandalına ilişkin soruşturma sürerken, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi de (ÖSYM), sınavlara girme koşullarını yeniden belirliyor.

ÖSYM, artık sınavlara giren adaylara kurşun kalem, silgi, su ve şekerlemeyi kendisi verecek. ÖSYM, bugüne kadar yapıla gelen uygulamalara ilave olarak, güvenliği daha da artırmak amacıyla bazı tedbirler uygulayacak. Buna göre, sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri polis tarafından aranacak.

Teknolojiye yasak

Cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth ve benzeri cihazlarla küpe, broş, metal para gibi metal içerikli eşyalar ve her türlü elektronik cihaz bina içine alınmayacak. Sınav için gerekli olan 2 adet kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, peçete, su ve şekerlemeyi ÖSYM, her bir aday için soru kitapçığıyla birlikte verecek.

Her salona saat

Sınavın yapıldığı her bir salona 20 santimetre çapında bir adet duvar saati konulmasını da ÖSYM sağlayacak. Sınav süresince, binada, Bina Sınav Sorumlusu dışında hiç kimsede cep telefonu ve iletişim aracı bulunmayacak. Sağlık nedeniyle sınav süresince tuvalet ihtiyacı duyanlar, bu durumlarını sağlık kurulu raporuyla bildirecekler ve özel bir sınav binasında sınava alınmalarını talep edebilecekler.

Ek yerleştirmede başvurular başladı

ÜNİVERSİTELERDEKİ boş kontenjanlara yapılacak ek yerleştirme için başvurular bugün başlıyor. Merkezi yerleştirmede boş kalan, yerleştirilen adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan ya da 2010- ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayımlandıktan sonra açılan kontenjanlara 10 Ekim'e kadar başvurmak mümkün. Adaylar, 2010- ÖSYS Ek Yerleştirme Kılavuzu ile Tercih Formu'na, başvuru süresi içinde www.osym.gov.tr adresinden ulaşabilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber