Dünkü zam görüşmesinde kavga çıkmış

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 06 Ekim 2010 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MİTHAT YURDAKUL Ankara

Toplu görüşmelerin devamı niteliğindeki toplantıda hükümet, Uzlaştırma Kurulu'nun taban aylıklara zam teklifine sıcak bakmadı. Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, masaya mevzuat gereği yeniden oturduklarını vurgularken pazarlık yapmadı.

Toplantıdan Bakan Yazıcı'nın ayrılmasının ardından Başbakanlık koridorunda tutanakları isteyen sendikacılar ile Devlet Personel Başkanlığı yetkilileri arasında şişeli, yumruklu kavga yaşandı. Bakan Yazıcı kavgayla ilgili olarak, ?Kravat tutulmuş, şişe atma olmuş, yumruklaşma olmuş. Bu ayıp bir şey. Sebep olanları kınıyorum? dedi.

Taban aylıklarına zam yapılmamasına itiraz eden Kamu-Sen Uzlaştırma Kurulu'na başvurmuştu. Kurul, memurların taban aylığına 2011'in ilk 6 ayı için 16 TL, ikinci 6 ayı için 22 TL zam yapılmasını önermişti. Uzlaştırma Kurulu'nun taban aylıklara zam önerisinin reddedilmesinin ardından, 2011 için memur maaşlarında yüzde 4 artı 4 zam, 80 lira ek ödeme, 20 artı 20 lira aile yardımı ve üç ayda bir 45 lira toplu görüşme kararı imzalanmak üzere Bakanlar Kurulu'nun önüne gidecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber