Üçlü Danışma Kurulu, 'yeni anayasa' dedi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2010 16:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

''Üçlü Danışma Kurulu'' toplantısının ardından açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, kurul olarak ülkenin daha da gelişmesi ve çağdaşlaşması için yeni bir anayasaya ihtiyaç duyulduğu konusunda görüş birliği içinde olduklarını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dinçer başkanlığında bir araya gelen danışma kurulu toplantısına Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ve TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Kudatgobilik katıldı. Bakanlık binasındaki toplantının ardından katılımcılarla birlikte açıklama yapan Bakan Dinçer, "Gelişmiş ülkelerin sahip olduğu temel hakları ve evrensel standartları içeren yeni ve çağdaş bir anayasaya ihtiyacı olduğu kanaatini taşımaktayız." dedi.

Danışma kurulu toplantısında anayasa değişikliği paketinde yer alan ''birden fazla sendikaya üyelik'' konusunun değişiklik paketinin kabulüyle hayata geçecek olmasının toplantıda değerlendirildiğini aktaran Bakan Dinçer, ilke olarak birden fazla sendikaya üyeliğe kurulun karşı olmadığını, ancak bunun çerçevesinin çizilmesinin gerektiğinin konuşulduğunu bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber