İlk hacı kafilesi yola çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2010 10:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atatürk Havalimanı'na gelen hacı adayı yakınları, gözyaşları arasında sevdiklerini kutsal topraklara uğurladı.

Vali Hüseyin Avni Mutlu, hacı adaylarının bugünü görebilmek için çok beklediklerini anlatarak, "O topraklara bizim de selamlarımızı götürünüz." dedi. Havalimanında sabah erken saatlerden itibaren toplanan hacı adayları ve yakınları bilet kontrollerini yaptırarak yolculuk için hazırlıklarını tamamladı. Bilet kontrollerini yaptırırken yakınları ile görüşün hacı adaylarının heyecanlı halleri dikkatlerden kaçmadı. Hacı adayları kadar yakınlarının heyecanlı oldukları gözlendi. Uğurlama için düzenlenen törende konuşan İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı, hacı adaylarının aynı zamanda ülkelerini de temsil ettiğini belirterek dikkatli davranmalarını istedi.

Giysilerin üzerindeki ayyıldızın aynı zamanda hacıların onuru olduğunu hatırlatan Çağrıcı, hacı adaylarının kutsal topraklarda organize şekilde hareket etmelerini, olumsuzluklar karşısında daha anlayışlı ve affedici olunması gerektiğini belirtti. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da, bütün hacı adaylarının bugünlerin özlemini yaşadığını belirterek, bu yolculuğun 'kutsal sevgiliye kavuşma' anlamı taşıdığını belirtti. Vali Mutlu, "Bugün için çok beklediniz. Sizleri dua ve selam ile uğurluyoruz. O topraklara bizim de selam ve dualarımızı götürün." şeklinde konuştu.

Uğurlama töreninin ardından hacı adayları birer birer bankolardan geçerek son kontrollerini yaptırmak için kontrol noktalarına alındı. Hacı adayları hac görevlerini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını anlatarak, herkesi bu sevinci yaşaması için dua ettiklerini dile getirdi. Hacı yakınlarının uğurlama sırasında gözyaşlarını tutulmaması dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber