Liseli öğrencisini taciz eden öğretmeni protesto edenlere soruşturma

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Ekim 2010 17:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Ferit DEMİR

TUNCELİ'nin Pertek İlçesi Anadolu Lisesi'nde öğretmen M.B.'nin S.A. adlı kız öğrenciyle cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla açığa alınmasının ardından, durumu protesto eden aralarında Pertek Belediye Başkanı Kenan Çimen'in de bulunduğu 40 kişi hakkında savcılık tarafından soruşturma başlatıldı.

Pertek Anadolu Lisesi öğretmenlerinden M.B., okulun 2'nci sınıf öğrencisi S.A. adlı kız öğrenciye cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla açığa alınırken, hakkında soruşturma başlatıldı. Savcılık öğretmen M.B. hakkında Pertek Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açarken, Mili Eğitim Müdürlüğü öğretmeni göreve başlatıp, bakanlıktan öğretmenin tayinin başka bir yere çıkarılmasını istedi. Öğretmen M.B., Elazığ'ın Keban İlçesi'ne atanırken burada görevini sürdürmeye başladı.

Ancak Pertek Cumhuriyet Savcılığı, cinsel istismarı protesto etmek için basın açıklaması yapan aralarında velilerin de bulunduğu 40 kişi hakkında ?Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet' etmek suçundan soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, aralarında Pertek Belediye Başkanı EMEK Parti'li Kenan Çetin ile belediye, il genel meclis üyeleri ile bazı kamu görevlileri ve öğrenci velilerinin bulunduğu 40 kişi, ifade vermek için Pertek Adliyesi'ne gitti. İfade vermeye gidenleri destekleyen sivil toplum kuruluşu temsilcisi, öğrenci velileri yatklaşık 150 kişi ilçe merkezinden adliye binasına kadar yürüyerek slogan atıp ifadeye çağırılanlara destek verdi.

Savcılıkça ifade vermeye çağırılan 40 kişi adına basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Tunceli Şube Başkanı Mehmet Ali Arslan, devletin cinsel tacizde bulunan öğretmeni koruyarak bu durumu protesto edenleri cezalandırmak istediğini iddia etti. Arslan, şöyle dedi: ?İlkel feodal toplumlarda bile karşılaşılmayacak denli taciz edeni devletin bütün kurumları ile koruma mantığı yozlaştırma kültürü, dize getirme politikalarını somut yaşıyoruz. İtiraz ve müdahalelerimize rağmen tacizci öğretmen ne gözaltına alınmış, ne de tutuklanmıştır. Halkın yoğun tepkileri sonucu açığa alınan tacizci, 15 gün sonra yeniden göreve iade edilmiştir. Göreve başlayan tacizci öğretmen daha sonra kendi memleketine tayin edilerek bir anlamda ödüllendirilmiştir. Bu öğretmenin yaptıklarını kabul etmeyen ve protesto edenler hakkında kaymakam emriyle soruşturma açılmış ve 40 kişi ifadeye çağırılmıştır. Bununla yetinmeyen Pertek Kaymakamlığı protesto ve basın açıklamasına katılan eğitim ve sağlık emekçileri hakkında idari soruşturma başlatmıştır. Şikayetlerimiz üzerine 3 ay sonra ilçeye gelen bakanlık müfettişleri de idari soruşturmayı polis sorgusuna çevirerek eyleme katılan kamu görevlilerine, ?Eylemi siz mi örgütlediniz? Yürüdüğünüz güzergahın yasak olduğunu biliyor muydunuz? Taş attınız mı? Polis sizi uyardı mı? Eğitim-Sen sizi yürüyüşe katılmaya zorladı mı? Kaymakam istifa sloganı attınız mı?' gibi sorular sorarak tacizci olayına nerdeyse hiç değinmemişlerdir. Burada tekrar adalet talebimizi dile getiriyor ve savcıyı göreve çağırıyoruz. Halkımız ile kamu görevlileri hakkında açılan soruşturmaların derhal durdurulmasını istiyoruz.? Pertek Belediye Başkanı Kenan Çetin, böyle bir durumla ilk kez karşılaştıklarını söyledi. Çetin, ?Okulda yaşanan bir cinsel istismar iddiası ile veli ve vatandaşlar demokratik tepkimizi ortaya koyduk. Ancak ne hikmetse cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen ve hakkında dava açılan öğretmen devlet tarafından korunurken ve bir de ödül gibi bir tayin ile memleketine tayin edilirken, protesto edenler hakkında soruşturma açılıyor. Bu durum dünyanın neresinde var acaba?? dedi.

İfadeye çağırılan 40 kişi daha sonra ifadelerini yazılı olarak soruşturmayı yürüten savcıyı verdikten sonra adliyeden ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber