Batı ve kuzey kesimlerinde fırtına etkili olacak

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 10 Ekim 2010 09:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tuna ÇAM - Adem ÜLKER - Zeki ÖZKESKİN

Soğuk ve yağışlı hava Doğu Anadolu, Karadeniz ve Marmara'da etkili olurken, Muğla'da yerli ve yabancı turistler denize girip, güneşlendi

Meteoroloji yetkilileri Marmara Bölgesi'nin doğusu ile Batı Karadeniz ve Kayseri, Niğde, Nevşehir, Aksaray, Karaman, Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş ve Giresun çevrelerinde kuvvetli yağış beklendiğini belirterek, vatandaşları uyardı. Yağışlı havanın yarın yurdu terk edeceği belirtildi.

HER YERDE KAR VAR

Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da kar kalınlığı 55 santimetreye ulaştı. Sıcaklığın eksi 3 derece olarak ölçüldüğü Uludağ'da, görüş mesafesi yoğun sis yüzünden 20 metreye kadar düştü. Kar yağışı Bolu Dağı'nda da etkili oldu. Bölgede hava sıcaklığı 2 dereceye kadar düştü. Bolu'nun Mudurnu ilçesine de yılın ilk karı düştü. Eskişehir'de yüksek kesimlere de dün kar yağdı. Karaman'ı Mersin'e bağlayan Sertavul Geçidi'nde de kar yağışı etkili oldu. Yetkililer sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

5 METRE DALGA

Batı Karadeniz bölgesinde etkili olan fırtına yaşamı olumsuz etkiledi. Akçakoca'da fırtına yüzünden balıkçılar avlanmaya çıkamazken, barınaktaki iki balıkçı teknesi yan yattı. Bartın'ın Amasra ilçesinde de balıkçı tekneleri limana demir atmak zorunda kaldı. Amasra'da dalga boyu zaman zaman 5 metreye kadar ulaştı. Bursa'da etkili olan sağanak sebebiyle çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Sağanak nedeniyle kentin işlek caddelerinde ulaşım güçlükle sağlandı. Araçlar, yollardaki su birikintilerinden dolayı ilerlemekte güçlük çekerken, rögarlardan taşan sular da zor anlar yaşattı. Özellikle Hamitler Mahallesi'nde giriş ve bodrum katlardaki ev ve iş yerleri suyla doldu.

MUĞLA'DA YAZ

Bir yanda soğuk ve yağışlı hava etkisini sürdürürken, Muğla ve ilçelerinde ise sıcak havayı fırsat bilen yerli ve yabancı turistler denize girip güneşlendi. Hava sıcaklığının 21 derece olduğu Bodrum'un Kumbahçe, Paşatarlası, Bitez ve Gümbet sahillerinde denize giren turistler şezlonglara uzanarak güneşlendi. Hava sıcaklığının 22 derece olduğu Marmaris ve Fethiye ilçelerindeki sahillerde de yoğunluk yaşandı. Yerli ve yabancı turistler denize girip güzel havanın tadını çıkarırken, bazı turistler de kent merkezini gezdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber