Kılıçdaroğlu: Üniversiteler suskunluğunu bozmalı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2010 16:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gençlerin siyasete girmeleri çağrısında bulundu. Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ)'nin 2010-2011 akademik yılı açılışına katılan Kılıçdaroğlu, bugün bazı üniversitelerde soru sorduğundan dolayı yaka paça dışarı atılan öğrenciler olduğunu savundu. Kılıçdaroğlu, "Türkiye'de üniversiteler susturulmuştur. Üniversitelerin bilimsel sorumluluğu kadar toplumsal sorumluluğu da vardır. Üniversiteler ayağa kalkmalı, konuşturulmalı. Gençler ülkenin sorunlarına kilitlenmeli, soru sormalı araştırmalı." dedi.

Üniversitelerde değişimi ve dönüşümü başlatan temel olgularında başında soru sormak gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bana sorarsanız üniversite öğrencileri ne yapmalı soru sormalı değişim ve dönüşümü başlatan temel olgu soru sormaktır. Hayatın gerçeği soru sormakta yatmaktadır. Daha kaliteli bir demokrasiyi yakalamanı yolu soru sormaktan geçiyor. Üniversiteler he türlü düşüncenin dile getirdiği kurumlar olmalıdır. Bilimsel, mali yönetsel özerkliği olmalı." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, üniversitelerin bulundukları kentlerin ufkunu açan sesini duyuran yerler olduğunu kaydederek anayasa görüşmeleri sırasında üniversitelerin sessiz kalmasından şikayet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber