Emekliler zammı beğenmedi/ Video

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 12 Ekim 2010 14:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan'ın işçi ve BAĞ-KUR emeklileri için açıkladığı zamlar emeklileri memnun etmedi.

Emekli örgütleri büyük bir hayal kırklığı yaşadıkalrını ifade ederken asıl beklentilerinin intibak yasası olduklarını belirttiler. Tüm emekli dernekleri yapılan zam oranını anlamakta güçlük çektiklerini söylediler.

İŞTE OZAMAN BAŞBAKAN'IN HEYKELİ DİKİLİR

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Kazım Ergün, açıklanan zammın ne kadara tekabül ettiğini henüz anlayamadıklarını söyledi. Net konuşabilmek için bir hesaplama yapmaları gerektiğini belirten Ergün, "Bu zam emekliyi mutlu etti ya da üzdü dersek yanlış olur. Çünkü henüz değerlendirme yapamadık" dedi. Ancak Ergün, emeklinin 40-50 liralık zamma razı olmadığını belirterek, "Asıl sorunumuz emekliler arasındaki eski-yeni farkının kaldırılmasıdır. İşte o zaman Başbakan'ın heykeli Türkiye'ye dikilir. Ergün, geçen yl başında yapılan emekli zammından sonra Başbakan'a çiçek verdiği için büyük tepki toplamıştı. Bu nedenle Ergün, bu yıl çiçek verme girişiminde bulunmadı.


ADALETSİZLİK ORTADAN KALDIRILMALI

İşçi Memur Bağkur Emeklileri Derneği Başkanı Hamdi Öz ise, Başbakan'ın kendilerinin açtığı davadan korktuğunu ileri sürdü. Asıl yapılması gerekenin emekliler arasındaki adaletsizlği ortadan kaldırmak olduğunu söyledi. Oransal yerine seyyanen zam yapılması gerektiğini ifade eden Öz, intibak düzenlemesinin mutlaka yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Tüm işçi emeklileri derneği ikini Başkanı Yunus Atiktürk ise, zammın ümit etitkleri gibi olmadığını söyleyerek,"Biz intibak yasasını bekliyorduk. Bu zammı iç açıcı bulmadık. Emeklinin mağduriyeti giderilmedi ve istediğimiz zammı almadık" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber