Erdoğan, PKK'lılara af çıkarılacağı yönündeki haberleri yalanladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2010 17:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, PKK'lılara yönelik af çıkarılacağı yönündeki haberleri yalanladı.

Erdoğan, Pakistan'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın mensuplarına açıklamada bulundu. Suriye temasları sırasında Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın 'PKK'lıların eş zamanlı affı' konusunda talepte bulunduğuna dair haberlerin olduğu hatırlatılarak, "Bu yönde size bir talep geldi mi?" yönündeki soruya ise Erdoğan, "Bu böyle bir talep söz konusu değil. Ben de bazı yayın organlarında okuyorum. Aramızda böyle bir şey de söz konusu değil, sadece dayanışmamız." diye cevap verdi.

HSYK seçimleriyle ilgili Adalet Bakanlığı'nın bir liste hazırladığı ve bakanlık üst düzey bürokratlarının bu listenin propagandasını yaptığı yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine Erdoğan, "İddia sahipleri iddialarını ispatla mükelleftir. Başka söyleyecek bir şeyimiz yoktur" diye karşılık verdi.

Beraberinde 6 bakan ve çok sayıda bürokratla Pakistan'a hareket eden Erdoğan, Başbakanlık hesaplarında toplanan 200 milyon TL ile belirlenecek bir bölgeye kalıcı eserler yapılacağını söyledi. Erdoğan, daha önce ayni ve nakti olarak 25 milyon dolarlık bir yardımın Pakistan'a gönderildiğini ifade etti.

Erdoğan, ziyareti sırasında Pakistan Cumhurbaşkanı Zerdari ve Pakistan Başbakanı Gilani ile de bir araya geleceğini ve zarar gören bölgeleri ziyaret edeceğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber