AKP; '2B'ler için Sezer'i ikna etmeye çalışıyor

Haber Giriş : 14 Mart 2005 11:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, orman vasfını kaybetmiş arazilerin satışını öngören Anayasa değişikliği konusunda Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in ikna olması halinde önlerinde engel kalmayacağını söyledi.

AK Parti, Cumhurbaşkanı Sezer tarafından iki kez veto edilen ve kamuoyunda 2B'ler olarak bilinen orman vasfını kaybetmiş arazilerin satışını öngören yasayı çıkarmak için çalışmalarını hızlandırdı. Hükümet, Köşk'ü ikna konusunda öncelikle Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in kararlarında önemli yer tutan danışmanlarını ikna etmeye çalışıyor.

Bunun için Çevre ve Orman Bakanlığı, Başbakanlık ve Maliye Bakanlığı'nda görev yapan ve etkin olan bürokratların Köşk ile temasa geçerek, ikna çalışmalarını yürüttüğü öğrenildi. Köşk bürokratları ve hükümet bürokratları arasındaki ikna çalışmaları devam ederken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da haftalık olağan görüşmelerde konuyu Cumhurbaşkanı Sezer'in gündemine getirdiği bildirildi.

Bu arada Başbakan Erdoğan, 2B'lerin hayata geçirilmesini isteyen AK Parti'li belediye başkanlarına milletvekilleri aracılığıyla mesaj gönderdi. Erdoğan'ın geçtiğimiz haftalarda Kızılcahamam'da bir araya geldiği yerel yönetimlerden sorumlu milletvekillerine, "Hükümet olarak biz de bu yasanın çıkarılması için çalışıyoruz. Daha önce çıkardığımız yasanın arkasındayız. Ancak sayın Cumhurbaşkanı yasayı iki kez veto etti. Ama bu sefer işi daha sıkı tutuyoruz. Bir yandan bakan arkadaşlarımız, partililerimiz kamuoyunu doğru şekilde ikna etmeye çalışırken biz de Cumhurbaşkanı'nı ikna etmek için uğraşıyoruz. Cumhurbaşkanı ikna olduğu takdirde bu konuda önümüzde engel kalmaz. Benim 2B konusundaki ikna çalışmalarım sürüyor" ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Erdoğan, önümüzdeki süreçte kamuoyunun iknasına yönelik de bir dizi çalışma yürütüleceğini dile getirdi. Hükümet, orman vasfını kaybetmiş arazilerin satışını öngören düzenlemenin hayata geçirilmesiyle birlikte 25 milyar dolar gelir hedefliyor. 2B Yasası kapsamına, orman vasfını yitirmiş 473 bin hektar arazi ve 400 binden fazla bina giriyor. Yasa çıkarsa, 1981 yılından önce bu tür arazilere yapılan binalar, sahiplerine satılabilecek.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber