Hemşireler eğitim sorunu çözülmezse AİHM'ye gidecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2010 11:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Antalya'da yapılan şubeler toplantısında konuşan Türk Hemşireler Derneği Başkanı Saadet Ülker, hemşirelik eğitiminin yüksekokul düzeyinde olması için gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvuracaklarını söyledi.

Türk Hemşireler Derneği, şubeler toplantısını Antalya'da Falez Otel'de gerçekleştirdi. Türkiye genelinden yaklaşık 500 hemşire ile Akdeniz Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin katıldığı toplantıda, hemşirelik eğitimi ile ilgili sorunlar ve tehditler tartışılırken Türk Hemşireler Derneği Antalya Şubesi'nin açılması için de çalışma başlatıldı. Toplantıda "Hemşireliğin Karşı Karşıya Olduğu Tehditler" başlıklı bir konferans veren Türk Hemşireler Derneği Başkanı Prof. Dr. Saadet

Ülker, hemşirelerin ucuz işgücü olarak kullanılmasını eleştirdi. Hemşirelik eğitiminin mutlaka yüksekokul düzeyinde verilmesi gerektiğini ifadeden Ülker, "Hemşirelik mesleğinin asıl sorunu, eğitim sorunudur. Bazı çıkar çevreleri ısrarla hemşirelik eğitiminin meslek lisesi düzeyinde kalmasını istiyor. Çünkü 17 yaşındaki çocuğu ucuz iş gücü olarak kullanmak istiyor. Çalışabilmesi için ailesinin izni gereken bir çocuk nasıl hasta bakmaya yönlendirilir" dedi.

Türk Hemşireler Derneği'nin hemşirelik eğitiminin meslek lisesi düzeyinde sürdürülmesine yönelik tüm girişimlere hukuk yoluyla karşı koymaya devam edeceklerini belirten Ülker, ülke içinde bu konuda hedefe ulaşamadıkları takdirde konuyu AİHM'ye taşıyacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber