Öğrenci evinde çete dehşeti

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Ekim 2010 17:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANTALYA'da, üniversite öğrencilerine, bir otomobil alım satımı sonrasında yaşanan anlaşmazlık neticesinde zorla senet imzalatıp çıplak fotoğraflarını çeken şebeke, parayı tahsil için geldikleri İstanbul'da öğrencilerin kaldığı evi bastı. Bir öğrencinin bıçaklandığı, iki öğrencinin de darp edildiği olayda komşuların polis çağırması üzerine saldırganlar olay yerinden kaçtı.

Yeditepe Üniversitesi'nde öğrenim gören Antalyalı Mert Ş. ile Çağlar E., geçtiğimiz günlerde, Antalya'da, otomobillerini modeli yüksek bir otomobille geçici olarak takas etti. Öğrencilerin değiştirdiği otomobil, evlerinin önünde park halindeyken, ruhsat sahibi tarafından alındı. Geçici olarak takas yaptıkları otomobilin evlerinin önünde ruhsat sahibi tarafından alınması üzerine öğrenciler, otomobili kendilerine veren şahıslarla karşı karşıya kaldılar.

Otomobili takas yapan şahıslar, ruhsat işlemleri ile ilgili 10 bin lira alacakları olduğunu öne sürerek öğrencilere baskı yapmaya başladı. Öğrenciler parayı ödememekte ısrar edince şebeke, iki öğrenciyi kaçırarak bir evde uygunsuz halde fotoğraflarını çekip 15 bin liralık senet imzalattı. Okulların açılmasıyla İstanbul'a gelen öğrenciler, Çağlayan'da bir daire kiraladı.

Dün akşam saatlerinde eve gelen 4 kişilik bir grup, parayı tahsil etmek istedi. Öğrencilerden olumsuz yanıt alan şahıslar içeri girerek evde bulunan 3 öğrenciyi darp etti. Darp ve işkenceye maruz kalan öğrenciler bir boşluktan yararlanıp evden kaçtı. Öğrenciler komşulara sığınırken, vatandaşlar polise haber verdi. Vatandaşların polise haber verdiğini fark eden saldırganlar olay yerinden kaçarak kayıplara karıştı.

Vücutlarının çeşitli yerlerinden bıçak darbeleri alan ve darp edilen öğrenciler, olay yerine gelen iki ambulansla Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Elinden yaralı bir öğrencinin sığındığı bir esnaf, öğrencilere Antalya'da zorla senet imzalatıldığını ve ardından öğrencilerin İstanbul'a geldiklerini söyledi. 4 kişinin senetleri tahsil etmek için kaldıkları evi bulduklarını belirten esnaf, ?Telefon etmişler, küfürleşmişler. Onlarda buraya geliyor. Evlerinde dövüyorlar çocukları. 4 öğrenci var. Gelen 5 kişi. Silah yok. Sadece dövüyorlar, birinin eli yaralı, bıçak kullanmışlar. Elini bıçakla kesmişler. Üç kişi içerdeymiş. Biri yaralıydı, bakkala geldi. Ambulans çağırdık? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber