Sivaslı muhtarlar maaş zammı için TBMM'de

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2010 21:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas Muhtarlar Derneği Başkanı Duran Koç, muhtarların maaşlarının artırılması ve özlük haklarının düzenlemesi konusunda TBMM'de bazı milletvekilleri ile görüşmelerde bulunduklarını açıkladı.

Koç, dernek binasında muhtarlarla birlikte düzenlediği basın toplantısında, Başkan Yardımcısı Yusuf Akay ve Genel Sekreter Kazım Güzel ile Ankara'da çeşitli temaslarda bulunduklarını söyledi.Temasları hakkında bilgi veren Koç, Ankara Muhtarlar Federasyonu'nun yönetim kurulunu ziyaret ettiklerini belirterek, Türkiye'nin birçok yerinden gelen muhtarlarla burada toplantıya katıldıklarını kaydetti.Bu toplantıda muhtarların sorunlarının gündeme getirildiğini anlatan Koç, ?Biz de dernek yönetimi olarak orada geniş kapsamlı olarak bütün muhtarların huzurunda sorunlarımızı anlattık, görüş ve önerilerimizi sunduk? dedi.

Sorunlarla ilgili hazırladıkları dosyayı da federasyon başkanına sunduklarını, federasyon başkanı ile TBMM'yi ziyaret ettiklerini belirten Koç, daha önceden randevu aldıkları Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Sivas Milletvekili Mustafa Açıkalın'la da görüştüklerini söyledi.

Mecliste grubu olan tüm partilerin grup başkan vekillerini ziyaret ettiklerini, federasyondan ve diğer temsilcilerden ayrıldıktan sonra Sivas milletvekilleri Selami Uzun ve Hamza Yerlikaya'ya da sorunları anlattıklarını kaydetti.Koç, ?Muhtarlarımızın özellikle Bağ-Kur primlerinin ödenmesi için, maaşlarının en azından asgari ücrete yükseltilmesi için ve bütün özlük haklarımız için taleplerde bulunduk? dedi.

Taleplerinin önümüzdeki ay meclise sunulacağını ifade den Koç, ?İyi bir netice alacağımızı şimdiden müjdeliyorum? diye konuştu.

Muhtarların şu anda 345 lira maaş aldığını, bunun da internet, telefon, su, elektrik, kırtasiye gibi giderleri karşıladığını belirten Koç, muhtarların sigorta ve Bağ-Kur primleri için ücret ayıramadığını savundu.Mühür ve evrak ücretlerinin Mahalli İdarelerde Vali Yardımcısının kontrolünde kuruldan kararla çıktığını, işlem yaptıran vatandaşların bu ücretleri vermesi gerektiğini anlatan Koç, muhtarlar olarak mühür ve evrak ücreti almak istemediklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber