Başbakan: Belki eşim belki kızımla giderim

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 16 Ekim 2010 08:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Resepsiyon krizine Başbakan Erdoğan da katıldı. CHP'nin tavrını eleştiren Erdoğan, Köşk'e eşi ve kızıyla gidebileceğini söyledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, başörtülü eşlerin de davet edildiği Çankaya Köşkü'ndeki 29 Ekim resepsiyonuna yönelik CHP'nin tavrına tepki gösterdi. Erdoğan, 'Biz Amerika'da Beyaz Saray'a giriyoruz, kimse rahatsız olmuyor, Avrupa'da her yere rahatlıkla giriyoruz kimse rahatsız olmuyor da bizimkiler niye bu kadar rahatsız oluyor? Sizler niye bu kadar rahatsız oluyorsunuz, ben bunu anlayamıyorum' dedi.

Kazan'da inşa edilen Ankara Lojistik Üssü'nün açılışını yapan Erdoğan, gazetecilerin de gündemdeki tartışmalara ilişkin sorularını yanıtladı. Başbakan, CHP'nin Çankaya Köşkü'ndeki 29 Ekim resepsiyonuna ilişkin tutumuna tepki gösterirken şu değerlendirmeleri yaptı:

NİYE RAHATSIZ OLUYORLAR: 'Bu kadar abartmanın anlamı yok. Niye rahatsız oluyorlar. Bu alanlar bizim alanımızdır. Halkın alanıdır. Cumhurun alanıdır. Cumhurun giremediği bir yer olamaz. Vatandaşın giremediği bir yer olamaz. Vatandaşa hiçbir yeri yasaklı hale getiremezsiniz. Ve bu ülke şu anda bunu çözüyor. '

Başbakan Erdoğan, 'resepsiyona gidecek misiniz?' sorusuna karşılık, 'Ben şu anda düşünmüyorum. Ama gerekirse eşimle de giderim. Gitmeme mani bir hal yok. Belki kızımla, belki eşimle giderim belli olmaz. Buna mani bir hal yok.' ifadesini kullandı.

BEYAZ SARAY'A GİRİYORUZ: Biz Amerika'da Beyaz Saray'a giriyoruz, kimse rahatsız olmuyor, Avrupa'da her yere rahatlıkla giriyoruz kimse rahatsız olmuyor da bizimkiler niye bu kadar rahatsız oluyor bunu anlayamıyorum.

MAKAMIM HERKESE AÇIK: Makamıma herkes gelebilir. Çankaya Köşkü'ne de herkesin gidebilir. Bunu Cumhurbaşkanımız da başından itibaren eşiyle ortaya koydu. Çankaya'nın kapılarını da herkese açtı.

CHP'DEN GELEN FARKLI AÇIKLAMALAR

Orada her hangi bir fikir olgunluğunun olmadığını gösteriyor. Abant'a gittiler bu işleri çözmek için. Çözüm ararken çözümsüzlüğe mahkum oldular. Yasakçı zihniyet burada yine kendini ortaya koydu. Samimi olmak gerekiyor.

Havuz kenarında sahil açılımı

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, partisinin16. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı için Kızılcahamam'a geldi. Kazan'daki programının ardından karayoluyla Kızılcahamam'a gelen Başbakan Erdoğan, bugün başlayacak olan, kampa katılacak. Kamp gündeminde referandum oylamasında hayır oylarının çıktığı sahil kentleri üzerinde çalışma yapılacak. Partililer ve Başbakan Erdoğan kampa, aileleriyle katılacak

Hakkı KURBAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber