Nanoteknoloji projesinde Türkiye'yi Selçuk Üniversitesi temsil edecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ekim 2010 14:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avrupa Birliği'nin 7'inci Çerçeve Programı kapsamında 4.5 milyon euro destek verdiği projeye Türkiye'den sadece Selçuk Üniversitesi katılacak. Proje kapsamında elektronik endüstrisi için nano malzemelerin tasarımı ve üretiminin yanı sıra elektronik cihazlar ve işlemlerin beyni olarak adlandırılan nanotransistör üretilmesi hedefleniyor.

Avrupa Birliği (AB) 7. Çevre Programı kapsamında hazırlanan, İngiltere, İrlanda, İspanya, Fransa, Yunanistan ve Avusturya'nın yer aldığı çok uluslu Nanoteknoloji Projesi'ne Türkiye'den de Selçuk Üniversitesi katılacak. Türkiye'den sadece Selçuk Üniversitesi'nin yer aldığı çok uluslu Nanoteknoloji Projesi için 4.5 milyon euro destek verilecek. İngiltere, İspanya, Fransa, Yunanistan, Avusturya ve Türkiye'nin 3 yıl süreyle ortaklaşa yürüteceği proje kapsamında elektronik endüstrisi için nano malzemelerin tasarımı ve üretiminin yanı sıra elektronik cihazlar ve işlemlerin beyni olarak adlandırılan nanotransistör üretilmesi hedefleniyor.

Selçuk Üniversitesi, Bilimsel Araştırma Proje Koordinatörlüğü (BAP), akademisyenlerin yurt içi ve yurtdışı projeleri için 2008 yılında 5 milyon destek ödedi, 2009'da 7.5 milyon TL'ye, 2010'da ise 10 milyon TL'ye çıkardı. Üniversite, koordinatörlük kaynaklarıyla yurt içi ve yurt dışındaki uluslar arası kongrelere katılım için 'Kongre Projeleri' başlığı altında 2008 yılında ise 455 projeye destek verdi. Selçuk Üniversitesi, yıl sonuna bu rakamın 700'ü geçeceğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber