Batık tırnak yaşam performansını düşürüyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ekim 2010 22:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Dikkatsizlik, ihmal, yanlış tırnak kesilmesi gibi birçok sebeplerden oluşan ve insan yaşamının kalitesini ve performansını düşüren batık tırnak sorununun toplumumuzda hızla yaygınlaştığına dikkat çeken Podomania Ayak Sağlığı Merkezi Uzmanlarından Nazlı Ekici, müracaat eden vakaların büyük bir kısmının batık tırnak sorunu yaşadığını belirtti.

Halk arasında batık tırnak olarak tarif edilen tırnak batmasının son dönemlerde Türkiye'de hızla yaygınlaştığı ve bu sorunla ilgili problemlerine çözüm arayanların sayısında büyük artış olduğuna dikkat çeken Podiatrist Nazlı Ekici, sorunun insanların ihmal, yanlış tercihler ve buna bağlı birçok nedene dayalı olduğunu ifade etti. Adana, Gaziantep, Mersin ve İskenderun'da faaliyet gösteren Podomania Ayak Sağlığı Merkezlerine yapılan müracaatlarla ilgili anket sonuçlarının dikkate alındığında batık tırnak sorununun son dönemlerde daha çok artış gösterdiğini belirten Ekici, şunları kaydetti:

?Adana, Gaziantep, Mersin ve İskenderun'da faaliyet gösteren merkezlerimize yapılan müracaatlarda sıkça rastladığımız sorunların başında batık tırnak problemi gelmektedir. Bu sorunun oluşmasındaki başlıca temel unsurlar hatalı ve derinden kesilen ayak tırnakları, iyi uymayan dar veya sivri burunlu ayakkabılar, devamlı darbelere maruz kalan tırnaklar (sporcular, uçak hostesleri ve bütün gün ayakta çalışan kişiler), hanımlarda hamilelik ve doğum sonrası dönemleri, obezite (şişmanlık), tırnakların mantar enfeksiyonu ve ayak terlemesinden kaynaklanan batık tırnak sorunlarının oluşmasına neden oluyor. Bu da gösteriyor ki halen insanlarımız sağlıklarını koruyabilmek için gerekli önlemleri almadıkları gibi özellikle dar ve sivri burunlu ayakkabıları ısrarla tercih etmeye devam ediyor. Yaşam kalitesini ve performansını düşüren bu rahatsızlığın ortadan kaldırılması için Podomania Ayak Sağlığı Merkezlerimizde uzmanlarımız ortodonti tel sistemi uygulaması yaparak sorunu çözmektedirler. Bu sorunla karşılaşan vatandaşlarımızın sorun daha büyük sorunlara dönüşmeden mutlaka konunun uzmanlarına ve bu alanda faaliyet gösteren işinin ehli merkezlere müracaat etmesi gerekir. Tırnak çekme vs gibi yöntemlerin yerini hızla alan ve daha pratik ve sağlıklı sonuçlar veren ortodonti tel sistemlerini ancak bu alanda eğitim almış ve uygulama yetkisi bulunan podiatristler takabilir. Böyle bir durumdaki tırnağın önce dikkatlice temizlenmesi ve battığı yerden dokuya zarar vermeden kurtarılarak uygulamanın yapılması gerekir. Bilgi almak isteyen vatandaşlarımız bu ve bunun gibi sorunları için www.podomania.com.tr, www.nazliekici.com veya www.adanaayaksagligi.com.tr adresinden geniş bilgi alabilirler veya Adana, Gaziantep, Mersin ve İskenderun'da bulunan Podomania Ayak Sağlığı Merkezlerine gelerek uzmanlarımızdan ücretsiz destek ve bilgi alabilirler.?

Batık tırnak sorununun temel nedenlerinden birisinin ayakkabı seçimiyle ilgili olduğunu ifade ederek ayakkabı modasını takip edeyim derken ayakların zindan muamelesi gördüğü sivri burunlu dar ayakkabılara sokulmaması gerektiğini de ifade eden Ekici, ?Moda veya şık görünüyor diyerek sivri burunlu dar ayakkabılara zorla ayaklarımızı sokmamız ve gün boyu bu zindan içerisinde ayaklarımızı hapsetmemiz elbette sadece batık tırnak sorununu doğurmaz beraberinde daha birçok sorunu da ortaya çıkarır. Biz ayakkabıyı ayakkabı bizi taşımalı. Seçimlerimizi buna göre yapmalı veya işin uzmanlarından yardım istemeliyiz. Çünkü her ayağa her ayakkabı olmaz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber