ADD, ÇEV ve ÇYDD iddianamesi yazılıyor

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 19 Ekim 2010 09:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon savcıları, örgütle bağlantılı oldukları iddiasıyla merkezleri basılan ve yöneticileri gözaltına alınıp tutuklanan dernek ve vakıflarla ilgili iddianamenin yazımına başladı

HELİN ŞAHİN İSTANBUL

Ergenekon Silahlı Terör Örgütü iddiasıyla sürdürülen soruşturma kapsamında örgütle ilişkili olduğu iddiasıyla genel merkezleri ve şubelerinde aramalar yapılan, bazı yöneticileri gözaltına alınıp tutuklanan derneklere yönelik soruşturma tamamlandı. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Çağdaş Eğitim Vakıfı ve Atatürkçü Düşünce Derneği'ne yönelik iddianamenin yazımına başlandı.

EMNİYET'TEN SAVCIYA 30 KLASÖR DELİL

Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcılarından Ercan Şafak'ın başında olduğu soruşturma kapsamında, İstanbul Emniyet'inden savcılığa 30 klasör delil ve fezleke ulaştı. Ergenekon'un sivil yapılanmasının içinde yer aldığı iddia edilen 3 STK ile ilgili iddianamede bu derneklerin Ergenekon'la bağlantılarına ilişkin önemli delillere yer verileceği ve bağlantılarının anlatılacağı öğrenildi.

SİYASİ VE MALİ DESTEĞİN PERDE ARKASI

Yazımı süren iddianamede, Ergenekon'un amaçları doğrultusunda hayata geçirildiği iddia edilen Cumhuriyet Mitingleri'nin arkasındaki destek ve finanmanın da iddianamede anlatılacağı öğrenildi. Derneklere yapılan siyasi destek ve yurtdışı bağlantıları ile buralardan gelen yardımların da iddianameye konulacağı kaydedildi.

ÇYDD VE ÇEV'İN ÖRGÜTÇÜ BURSLARI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden savcılığa gönderilen 30 klasör tutan deliller arasında ÇYDD ve ÇEV tarafından PKK ve DHKP-C üyesi öğrencilere verilen burs listelerinin de bulunduğu kaydedildi. PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik operasyonlarda ele geçirilen belgeler arasında ÇYDD'nin burs verdiği PKK'lı öğrencilerin listesi bulunmuştu.

KCK'DA BURS LİSTESİ ÇIKMIŞTI

Burs alan öğrencilerin durumu KCK zanlılarına yönelik telefon dinleme kayıtlarına da takılmıştı. KCK iddianamesinde PKK'nın gençlik yapılanması İstanbul sorumlusu Kamuran Yüksek'e hitaben yazıldığı ileri sürülen bir rapora yer verildi. Raporda, yeni genç örgüt üyeleri talep edilirken, ?maddi ve barınma açısından' Türkan Saylan'ın kendilerine yardım ettiği yönünde ifadeler bulundu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber