19 Ekim 2010'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2010 09:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

19 Ekim 2010 Salı

Almanya Federal Cumhurbaşkanı Christian Wulff, Ankara'da Anıtkabir ziyareti ile temaslarına başlayacak. İlk olarak Çankaya Köşkü'ne çıkacak olan Almanya Cumhurbaşkanı, burada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından resmi törenle karşılanacak. İkili ve heyetlerarası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek. Alman Cumhurbaşkanı daha sonra Başbakan Erdoğan ile Başbakanlık Resmi Konut'ta görüşecek ve Meclis'e geçerek burada TBMM Genel Kurulu'nda milletvekillerine hitap edecek. Wulff, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ile de görüşecek. (10.00/10.45/11.00/11.40/12.50/13.30/15.00/16.30)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, sırasıyla H2 Eko Karavan Projesi tanıtım toplantısına katılacak, Almanya Federal Cumhuriyeti Ekonomi ve Teknoloji Müsteşarı Ernst Burgbacher başkanlığındaki Alman iş adamları heyetini kabul edecek ve Lübnan Enerji ve Su Bakanı Gebran Basil ile görüşecek. (10.30/12.30/15.00)

TBMM'de, MHP, BDP ve CHP grup toplantıları yapılacak. Başbakan Erdoğan'ın hitap edeceği AK Parti Grup Toplantısı ise parti merkezinde yapılacak. (10.30/12.30/13.30/11.00)

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandökeni ziyaret edecek. (11.00)

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Şimdi Okuma Zamanı' Okuma Kültürü Ve Söz Varlığının Geliştirilmesi Çalıştayı gerçekleştirilecek. Çalıştayın açılışa Milli Eğitil Bakanlığı Müsteşarı Esengül Civelek katılacak. (09.30)

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Turan Buzgan, Influenza Çalıştayı'nda alınan kararları Ankara Numune Hastanesi'nde kamuoyuyla paylaşacak. (14.00)

Başkent Otomotivcileri Derneği sektör sorunları ve ilgili iddialara cevap vermek üzere çeşitli etkinlikler ve basın toplantısı düzenleyecek. (18.00)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Finlandiya'nın başkenti Helsinki'ye gidecek. (17.00)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Almanya Cumhurbaşkanı Wulff ile birlikte Ankara'ya gelen Alman heyeti kabul edecek. (10.00)

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Mekatronik Eğitim ve Araştırma Merkezi tarafından yapılan ve yüzde 100 elektrikle çalışan minibüsü tanıtacak. (10.30)

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Gaziantep'te çeşitli açılışlara katılacak. Bakan Yılmaz, kadın sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile toplantı yapacak. Bakan Yılmaz, İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın hizmet binasını açtıktan sonra Gaziantep Üniversitesi rektörlüğü ve TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret edecek.(12.00-18.00)

29. Uluslararası İstanbul Shop&Miles Boat Show'un VIP açılışı gerçekleştirilecek. (11.00)

ROJ TV davası, Kopenhag Şehir Mahkemesi'nde görülmeye başlanacak.

ABD eski başkanı Jimmy Carter Suriye'nin başkenti Şam'da. Carter, Ortadoğu barış süreci çerçevesinde bulunduğu Şam'da Devlet Başkanı Beşar Esad ve ardından Hamas'ın siyasi büro şefi Halid Meşal ile görüşecek.

Şampiyonlar Ligi'nde yarın Manchester United ile karşı karşıya gelecek olan Bursaspor, bugün özel uçakla Manchester şehrine gidiyor. Ertuğrul Sağlam yönetimindeki Bursaspor, Türkiye saatiyle 20:30'da Old Trafford Stadı'nda düzenleyeceği basın toplantısının ardından son antrenmanını gerçekleştirecek.

Organization of Petroleum Exporting Countries, (Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü) OPEC'in kuruluşunun 50. yılı münasebetiyle Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da Uluslararası Enerji Sempozyumu düzenlendi.

AVRASYA FEED

Tacikistan'da organize edilen Avrupa Kültür Haftası Duşanbe'de başladı.

SPOR

Yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması geçiren Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl, Memorial Hastanesi'nde düzenlenecek bir basın toplantısının ardından taburcu olacak. (12.30)

UEFA Avrupa Ligi grup maçında Beşiktaş'a konuk olacak olan Portekiz'in Porto takımı İstanbul'a gelecek.

Beşiktaş Yönetim Kurulu üyeleri, Elazığ depreminde yıkılan Kovancılar Köyü'nde inşa ettirdiği okulun açılışına katılacak. (14.30)

Spor Toto Süper Lig takımlarının haftanın maçlarıyla ilgili hazırlıkları takip edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber