Seçim müdürüne 6 ay hapis cezası

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Ekim 2010 17:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

SON yerel seçimlerde zimmetine para geçirdiği ve yakınlarını seçimde çalıştırmış gibi göstererek yevmiye yazdığı iddiasıyla geçen 3 Şubat'ta tutuklanan Antalya İl Seçim Kurulu Müdür Vekili ve Kepez İlçe Seçim Kurulu Müdürü Mustafa Küreş, 6 ay hapis ve meslekten 6 ay men cezasına çarptırıldı.

Antalya Seçim Kurulu Müdür Vekili ve Kepez İlçe Seçim Kurulu Müdürü Mustafa Küreş, 29 Mart 2009 tarihindeki yerel seçimler ile geçen yıl yapılan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) seçimlerinde zimmetine para geçirdiği ve yakınlarını seçimde çalıştırmış gibi göstererek yevmiye yazdığı iddiasıyla geçen 3 Şubat'ta tutuklanmıştı. İlk duruşmada tahliye edilen Küreş, görevinden de uzaklaştırılmıştı.

?Zimmet' ve ?görevi kötüye kullanmak' suçlamalarıyla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşması, bugün yapıldı. Mustafa Küreş, 6 ay hapis ve meslekten 6 ay men cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti; sanığın üzerine yükletilen suçu kendisine verilen hak ve yetkileri kötüye kullanmak suretiyle işlediğinden, ayrıca sanık kamu görevlisi olduğundan, daha önce başka bir suçtan mahkum olmamış olması, duruşmadaki hal ve tavırları göz önüne alınarak 6 ay hapis ve meslekten 6 ay men edilme cezasıyla ilgili hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber