Kart almayana kredi yok!

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 20 Ekim 2010 11:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Tüketicinin talebi olmadan kredi kartı gönderemeyen bankalar, yeni formül geliştirdi. Bazı bankaların konut başta olmak üzere tüketici kredisine başvuranlara, kredi kartı alma zorunluluğu getirdiği belirtildi

HÜSEYİN ÖZAY ANKARA

Türkiye'de milyonlarca tüketicinin kullandığı kredi kartlarındaki sıkıntıların ardı arkası kesilmiyor. Kredi kartlarındaki aidat ve faiz sorununun ardından şimdi de ?kredi kartı almayana kredi yok' sıkıntısı yaşanıyor. Kredi Kartları Yasası'na göre, tüketicinin kredi kartı talebi olmadan kredi kartı düzenleyemeyen bankaların, konut kredisi, taşıt ve tüketici kredisi kullanan müşterilerine ?kredi kartı alma' zorunluluğu getirdiği belirlendi. Küresel kriz nedeniyle kredi kartı pazarlama girişimlerini askıya alan bankalar, kredi kartı rekabetini tekrar başlattı. Ancak Kredi Kartları Yasası'na göre, bankalar doğrudan kredi kartı pazarlaması yapamıyor. Tüketici talep etmeden kredi kartı verilemiyor. BDDK, geçtiğimiz yıllarda tüketicinin talebi olmadan kart gönderen bankalara ağır cezalar vermişti. Son dönemde bazı bankaların, kredi kullanan, hesap açtıran veya bir işlem yapan kişilere talebi olmasa da kredi kartı verdiği belirtiliyor. Özellikle, konut, taşıt ve tüketici kredisi kullanan tüm müşterilere, kredi kartı alma zorunluluğu getirildiği kaydedildi. Bazı bankaların ise hayat sigortası, deprem sigortası, konut sigortasının yanı sıra kredi kartı alınmasını da şartlar arasına aldıkları belirtildi.

BDDK ŞİKAYETLERİ İNCELİYOR

Bankaların, kredi alan müşterilerine zorla kredi kartı satması, son dönemde kredi kartlarıyla ilgili yapılan şikayetlerin başında geliyor. Konuyla ilgili olarak Sanayi Bakanlığı'na, BDDK'ya ve tüketici derneklerine birçok şikayet geldiği belirtildi. BDDK yetkilileri, konuyla ilgili gelen şikayetlerin de değerlendirildiğini vurguladılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber