Telekom'un yeni tarife uygulaması tüketici aleyhine

Haber Giriş : 15 Mart 2005 09:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Telekom'un bir kaç ay önce başlattığı sabit telefonlarda tarife uygulaması, geçen zamanda uygulamanın tutarsızlığını ve tüketici aleyhine işlediğini yavaş yavaş göz önüne sermeye başladı.

Türk Telekom yönetimi başarısız çalışmalarına, -tekel olması dolayısıyla - en başarılı olduğu alanı da sonunda ekledi.

Henüz bir kaç ay önce başlattığı ve büyük reklam kampanyalarıyla duyurduğu tarifeli sistemden tüketici ciddi anlamda zarar görmeye başladı.

Servis kalitesinde herhangi bir iyileşme olmamasına rağmen, yeni tarifeli sistemde kullanıcılar ortalama %60 daha fazla fatura ödemek zorunda bırakılıyorlar.

Telekom müdürlüklerine yapılan tarife değiştirme başvurularını ya kayboluyor ya da iki ay içinde işleme alınıyor. Tüketiciye saygılı bir kurum olmanın gereği olarak her müşterinin aranarak müşteri temsilcisi tarafından yeni uygulama hakkında bilgi verilmesi hangi tarfiye geçmek istediğinin sorulması gerektiği halde Telekom abonelerinden kendisine başvurmak için Telekom müdürlüklerine müracaat etmelerini bekliyor.

Bunun önüne geçilmesi amacıyla kamuoyundan gelen tepkiler üzerine üç ay uygulanan "en uygun tarife" üzerinden tahsilat işlemine Aralık ayı itibariyle son verilmesi son iki ayda telefon faturalarına ciddi artışlara neden oldu.

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber