Erdoğan ve Koşaner askerliği görüştü

Haber Giriş : 21 Ekim 2010 13:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Askerlik çağına gelmiş milyonlarca gencin gözü kulağı, bugün Genelkurmay'dan ve Hükümet'ten gelecek haberde. Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Org. Işık Koşaner'in görüşmesi 2 saat sürdü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'in bedelli askerlik ve tek tip askerlikle ilgili görüşmesi sona erdi.

Erdoğan ile Koşaner arasındaki görüşme yaklaşık 2 saat sürdü.

Görüşmede, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve ilgili bürokratlar da hazır bulunmuştu.

Başbakanlık'tan yapılan açıklamada Genelkurmay 'Eşit Süreli askerlik sistemiyle ilgili görüşme yapıldığı belirtildi.


GÖRÜŞME BAŞLADI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'in haftalık olağan görüşmesi başladı.

Görüşmede tek tip askerlik konusunda Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığı çalışma Başbakan Erdoğan'a sunulacak.

BEDELLİ VE TEK TİPTE SON GÜN!

Başbakan Erdoğan, bugün Başbakanlık resmi konutunda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ile görüşecek; askerlerin hazırladığı projeye ilişkin brifing alacak ve kararını verecek.

Askerlik çağına gelmiş binlerce gencin gözü kulağı, bugün Genelkurmay'dan ve hükümetten gelecek haberde olacak.

Haftalardır beklenen buluşmada, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, tek tip askerlikle ilgili çalışmayı Başbakan Erdoğan'a sunacak.

İlk sızan bilgilere göre, Genelkurmay, eğitim durumuna bakılmaksızın herkes için aynı süre askerlik modelini istiyor. Hükümet'in ise buna karşı çıktığı, üniversite mezunları için süre ayrıcalığının devam etmesini istediği belirtiliyor.

Ayrıca, Başbakan Erdoğan'ın çalışmaya bedelli askerliğin de dahil edilmesini önerdiği kaydediliyor.

Kulislerde ise, altı aylık kısa dönem askerlik süresinin sekiz aya çıkacağı, 15 aylık uzun dönem askerliğin ise 12 aya ineceği konuşuluyor. Yedek subaylığın ise kapsamı daraltılarak devam edeceği de sızan bilgiler arasında.

Genelkurmayın bedelli konusuna sıcak bakmadığı, ancak belli bir yaşın üstüne bedelli hakkı verilebileceği de öne sürülüyor.

Ajanslar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber